АКТУАЛЬНО

[5]

Навіщо Шуляк робить з Парасюка “вождя київської хунти”




Допит чергового «свідка» у справі «беркутівців» підтвердив, що і свідчення Януковича, і зараз – Шуляка, використовуються ФСБ для розгону «зради» пишеhttp://politikan.net/
Що нового сказав колишній командир внутрішніх військ? Перше: під час протистоянь на Майдані загинули 23 силовики, 935 були поранені.
Друге: для протидії протестувальникам був задіяний спецпідрозділ «Омега». Але йому невідомо, що поряд з «омегівцями» в день масових розстрілів знаходилися ще якісь спецпідрозділи.
Тобто, люди в чорному і з жовтими пов’язками – марево. Третє: учасники акції протесту були озброєні не просто вогнепальною зброєю, але й «калашами». Четверте: «голосом Кличка» його намагалися підкупити обіцянками підвищення по службі за умови підтримки протестувальників. П’яте: безпосередніми діями силовиків на Майдані керували генерали внутрішніх військ Микола Климчук і Микола Ніколенко. Ці імена озвучені вперше. І, шосте: з України Станіслав Шуляк утік завдяки прикордонникам-зрадникам, передає Корупція.Інфо
Щодо останнього моменту, то в Генпрокуратурі пообіцяли дати правову оцінку посадовим особам Держприкордонслужби, які допустили такий факт. Нагадаємо, прикордонне відомство тоді очолював Микола Литвин, брат нардепа Володимира Литвина. Скоріше за все, рішення безперешкодно випустити Шуляка приймалося не в Києві, а на нижчих рівнях Держприкордонслужби. Тому у цьому питанні потрібно обов’язково встановити істину.
Все інше, що ми почули від допитуваного втікача зводилося або ж до виправдання дій бійців «Беркуту» та інших підрозділів, або ж до звичайного – «не чув, не бачив, не розмовляв». У цілому склалося враження, що з Шуляком перед допитом добре попрацювали. Він мав дати два основні посили українському суспільству: правоохоронці діяли правильно, оскільки це була спроба захоплення влади тодішньою опозицією, і другий посил – Майдан не був мирною акцією.
І тут заслуговує на увагу два моменти: названа Шуляком значна кількість убитих і поранених силовиків, яка раніше ніде і ніким не озвучувалася, а друге – історія про озброєння учасників Майдану вогнепальною зброєю, зокрема, автоматами Калашникова. Це, за його словами, відбувалося на вулиці Заньковецької, яка контролювалася протестувальниками. Цим, начебто, займався Володимир Парасюк. «Сотник Володя» запам’ятався своїм полум’яним виступом зі сцени Майдану ввечері 21 лютого 2014 року, але навіщось же Шуляк його приплів до «роздачі» вогнестрілів. Це що, в кремлівських «темниках» така заміна Яроша?
Насправді, замість Парасюка Шуляк міг назвати будь-яку відому особу часів Майдану. Головне – посіяти «зраду» серед українців. Тепер ті, хто і раніше були переконані, що взимку 2014 року стався державний заколот, вимагатимуть від української влади розслідувати «калаші Парасюка» і випустити «обмовлених беркутівців». Ті, хто розчаровані тривалим розслідуванням «справи Майдану», можуть запідозрити, що затримка якось пов’язана з приховуванням окремих фактів. Приміром, про 23 убитих силовиків. І навіть «зрадостійкі» громадяни засумніваються, адже допити Януковича і Шуляка в прямому ефірі – це якийсь сюр. Досі незрозуміло, який у них був сенс. І якщо заяви Януковича хоча б пересварили місцеву політичну «вату», то у випадку з допитом Шуляка ми побачили, як у телеглядача протягом майже цілого дня запихають «гібридні» страви, приготовлені кухарями з ФСБ.
Добре, що Шуляк хоча б не пообіцяв скорого повернення «легітимного» на білому коні. Про це, очевидно, скаже наступний фігурант допиту. Справа лише в тому, коли його з дозволу якось українського суду випустять на вітчизняні блакитні екрани.
Навіщо Шуляк робить з Парасюка “вождя київської хунти” Навіщо Шуляк робить з Парасюка “вождя київської хунти” Reviewed by віталій on 22:07 Rating: 5