АКТУАЛЬНО

[5]

Цікаві факти про м’язи


М’язи — це основа тіла, що надає нам можливість рухатися, виражати емоції і виконувати різні дії. Незважаючи на те, що це всім відомо, не кожна людини знає, що існує безліч цікавих фактів про м’язи.інформуєhttp://cikavo.net
1. Людина не контролює всі м’язи в своєму тілі. Саме тому несвідомі рухи здатні мимоволі видавати приховані думки або бажання. Звичайно, розпізнати такі сигнали можуть тільки фахівці (наприклад, психологи).
2. У тілі людини налічується не менше 640 м’язів. При ходьбі задіяно близько 200!
3. Самим витривалим м’язом є серце, довгою — кравецька, короткою — стременцева (відповідає за напругу барабанної перетинки), швидкої — блимаюча.
4. Ще одним цікавим фактом про м’язи вважається те, що вони не є вічними. Згодом вони поступово спалюються. Починається цей процес приблизно у віці 40-45 років. Щорічно люди втрачають 3-4% м’язової тканини.
5. М’язи в нашому організмі не однакові. Таким чином, тренувати їх необхідно по-різному. Відрізняється ще й тривалість відновлення. М’язи спини приходять в норму повільніше, трицепси — швидше. На ці цікаві факти про м’язи варто звертати увагу, складаючи для себе програму тренувань.
6. Найбільш корисним продуктом для м’язів людини вважається чорний шоколад. У його складі присутній епікатехін, який сприяє зростанню мітохондрій в клітинах.
Якщо ви знаєте цікаві факти про м’язи, яких немає в даній статті, будь ласка, поділіться ними в коментарях.

Цікаві факти про м’язи Цікаві факти про м’язи Reviewed by віталій on 08:07 Rating: 5