АКТУАЛЬНО

[5]

Головні новини за добу: примусова евакуація Донецька, Луцьк у жалобі




Ситуація на Донбасі продовжує залишатися критичною, передчасно пішов із життя мер Луцька Микола Романюк, відому співачку Світлану Лободу хочуть позбавити звання Заслуженої артистки України.
передає     24tv.ua
Що нового на Донбасі?

Бої у Авдіївці тривають. Крім того, і на інших ділянках фронту неспокійно – упродовж дня було зафіксовано щонайменше 66 обстрілів позицій українських військових. У результаті два українських військових загинули та ще п’ять зазнали поранень.

Неспокійно і у самому Донецьку – тут бойовики почали примусову евакуацію Київського району міста. Місцеві мешканці не виключають, що терористи, які розміщують техніку в житлових кварталах, знову спробують спровокувати українських військових на вогонь у відповідь.

Зауважимо, що попри ексалацію конфлікту на Донбасі, питання введення військового стану в Україні наразі не обговорюють.

Помер мер Луцька

На 59 році пішов із життя міський голова Луцька Микола Романюк, який, між іншим, двічі перемагав у боротьбі за цю посаду. Про причини смерті поки не повідомляється.
Відомо лише, що напередодні його без свідомості доправили до реанімаційного відділення міської лікарні, де він впав у кому.
Редакція "24" висловлює співчуття родині та близьким Миколи Романюка.

Про свята та вихідні

В Інституті національної пам'яті підготували законопроект, аби упорядкувати календар державних свят та пам’ятних днів.
Відповідно до документу, визначаються такі категорії: державні свята (робочі й неробочі), традиційні свята (неробочі), скорботні дні, професійні свята і пам'ятні дати, які є робочими днями.
Свята. Україна
Планується, що загалом кількість святкових вихідних днів зміниться з 11 до 9. Станеться це за рахунок скасування деяких вихідних на так звані радянські свята, натомість пропонується українська альтернатива.
До обговорення ініціативи запрошують і громадськість.

Незаслужена артистка?

На сайті Президента України Петра Порошенка з'явилась петиція з вимогою позбавити співачку Світлану Лободу звання Заслуженої артистки України.
Такий радикальний крок активістів пов'язується з тим, що Лобода виступила в Росії сім разів лише за новорічні свята, а у цей час через кремлівську агресію на Донбасі гинуть люди. Не варто забувати і анексію Криму.
Відомий шоумен Сергій Притула своєю чергою запропонував значно ефективніший спосіб "покарати" співаків, які гастролюють Росією.
Головні новини за добу: примусова евакуація Донецька, Луцьк у жалобі Головні новини за добу: примусова евакуація Донецька, Луцьк у жалобі Reviewed by віталій on 09:58 Rating: 5