АКТУАЛЬНО

[5]

"Окупанти рівняли нас з землею. Це було пекло. Але ми витримали" - боєць ЗСУ розповів, як насправді відбувалися бої під Авдіївкою





Тепер ЗСУ тримають трасу між Донецьком і Горлівкою під повним вогневим контролем, обірвавши можливість "ДНР" здійснювати перекидання боєприпасів і техніки терористів у горлівський гарнізон.

Бої під Авдіївкою нагадували пекло. Ілюстрація:Уніан

Минув тиждень з тих пір, як бійці української армії встановили повний контроль під Авдіївкою в промзоні і захопили укріпрайон "ДНР" "Алмаз". Про це пише Диалог
передають patrioty
У складній операції брали участь сили 74-го і 16-го розвідувальних батальйонів, а також 58-ї бригади розвідки ЗСУ. Подробиці бою, в ході якого був узятий абсолютний контроль над Авдіївською промзоною і відбиті кілька атак, стали відомі тільки сьогодні. Журналісти змогли дізнатися, що тепер ЗСУ тримають трасу між Донецьком і Горлівкою під повним вогневим контролем, обірвавши можливість "ДНР" здійснювати перекидання боєприпасів і техніки терористів в горлівський гарнізон.

Один з бійців української армії вперше розповів про штурм "Алмаза" - він відверто зізнався, що бій нагадував справжнє "пекло", а навколо валялися відірвані частини тіл терористів "ДНР".

"Бій проходив в спільних окопах і траншеях". Йдуть наші, а з іншого боку - вороги. Ми були так близько, що перекидалися гранатами. Коли взяли "Алмаз", ворог не міг нас вибити звідти. І вони мінометами й артилерією просто рівняли нас з землею. Це було пекло. Але ми витримали.

Після ворожих атак в якісь моменти, там лежали їх відірвані руки і ноги бойовиків. З "двохсотих" навіть робили бруствери для стрільби. Загиблих сепаратистів довго не забирали свої, і ними доводилося прикриватися." - розповів боєць.
"Окупанти рівняли нас з землею. Це було пекло. Але ми витримали" - боєць ЗСУ розповів, як насправді відбувалися бої під Авдіївкою "Окупанти рівняли нас з землею. Це було пекло. Але ми витримали" - боєць ЗСУ розповів, як насправді відбувалися бої під Авдіївкою Reviewed by віталій on 07:56 Rating: 5