АКТУАЛЬНО

[5]

ЗВІТ ПО СИТУАЦІЇ В РАЙОНІ ПРОВЕДЕННЯ БЛОКАДИ ТОРГІВЛІ З ОКУПАНТАМИ СТАНОМ НА 11:00 14.02.17





В даний час заблоковано три основні залізничні гілки за якими йде торгівля з окупантами і здійснюється фінансування тероризму.
передає  politikan
1. У Луганській області залізничне сполучення заблоковано в районі станції Светланово і н.п. Гірське-Золоте. Блокада здійснюється вже 20 днів.

За цей час гарнізоном редуту «Богдан» попереджено переміщення близько 14 400 вагонів (близько 250 поїздів). Фізично проходження поїздів неможливо способом блокування шляхів поїздом і пошкодженням рейок невідомими патріотами.
2. У Донецькій області залізничне сполучення заблоковано в районі міста Бахмут. Блокада здійснюється вже 12 днів. За цей час гарнізоном «Запоріжжя» попереджено переміщення близько 7 200 вагонів (близько 120 поїздів). Фізично проходження поїздів неможливо способом блокування шляхів тепловозом.
3. У Донецькій області залізничне сполучення заблоковано в районі станції Кривий Торець. Блокада здійснюється 4 дні. За цей час гарнізоном редуту «16 добровольчого батальйону» попереджено проходження близько 12 500 вагонів (близько 210 поїздів). Дана гілка є однією з основних магістралей, по якій здійснюється торгівля на крові.

Забезпечення блокади здійснюється силами волонтерів з різних регіонів України. Збір коштів здійснюється методом файндрайзінга. Бажаючі надати допомогу можуть привозити її прямо на редути або пожертвувати кошти на такі реквізити: Рахунок ПриватБанк 4149499642163776, отримувач Акимович Сергій Георгійович.

Штабом блокади торгівлі з окупантами ведеться робота по організації регіональних штабів по обласним центрам України для проведення роз’яснювальної роботи; збору допомоги та переміщенню добровольців на місця блокади; для виявлення і припинення каналів фінансування тероризму в даних областях. В даний час регіональні штаби відкриті у Львові, Харкові, Луцьку. (Інформація про місця збору і часу відправки буде оприлюднена додатково).

Штаб блокади підтримує ідею проведення народного віче 19 лютого в 14:00 на Майдані Незалежності, ініційованого добровольчим рухом ОУН і планує направити на нього своїх делегатів.

Дії штабу блокади торгівлі на крові підтримується переважною більшістю бійців ЗСУ, НГУ, батальйонів поліції, розташованих в зоні проведення блокади і на блокпостах.

В даний час керівництвом Донецької поліції здійснюється пошук співробітників, готових взяти участь в силовій акції розгону гарнізону редутів. Штаб має інформацію про те, що практично весь особовий склад відділів поліції відмовився брати участь в подібних акціях. Штаб так само має інформацію про те, що керівництвом і власниками підприємств, задіяних в торгівлі на крові, ведеться набір «тітушок» для участі в силовій акції проти учасників блокади.

Штаб блокади спростовує інформацію про відсутність запасів вугілля і неминучості відключення електроенергії і тепла, поширюваної депутатами фракції БПП, Оппоблоком, а також державними чиновниками.

Створені штабом групи громадського контролю провели інвентаризацію запасів палива на Краматорській та Слов’янській ТЕЦ. За даними, наданими керівництвом даних ТЕЦ, запасів вугілля вистачить до кінця березня, за тим можливий перехід на газ. Також, за отриманою інформацією, спростовується неминучість віялових відключень електроенергії в результаті дій учасників блокади.

Такі зведення Штаб буде публікувати щодня на своїй сторінці Фейсбук до 11:00.

Слава Україні!
ЗВІТ ПО СИТУАЦІЇ В РАЙОНІ ПРОВЕДЕННЯ БЛОКАДИ ТОРГІВЛІ З ОКУПАНТАМИ СТАНОМ НА 11:00 14.02.17 ЗВІТ ПО СИТУАЦІЇ В РАЙОНІ ПРОВЕДЕННЯ БЛОКАДИ ТОРГІВЛІ З ОКУПАНТАМИ СТАНОМ НА 11:00 14.02.17 Reviewed by віталій on 17:33 Rating: 5