АКТУАЛЬНО

[5]

ВСІ ДРУЖНЬО ДЯКУЄМО ГРОЙСМАНУ! Скорочення та безоплатні відпустки. До чого призвело підвищення мінімалки

У бізнесі тим часом, щоб платити менше податків, зменшують офіційне «вироблення трудоднів».
Так, в останній робочий тиждень 2016 року викладачів одного з київських вузів творчої спрямованості керівництво поставило перед фактом: грошей на перерахунок зарплати немає, пишуть «Вести».
«Кажуть, пишіть заяви на відпустку за свій рахунок до 16 січня, а там буде видно. Спочатку одна частина співробітників, потім інша. Нібито є таке розпорядження по вузах», — на умовах анонімності повідомив виданню один з викладачів.
Те, що це не поодинокий випадок, підтверджують у профспілках.
«Людям кажуть: якщо хочете залишитися, переходьте на 0,5 чи 0,75 ставки. Це в основному торкнулося ВНЗ та ПТУ. Сигнали йдуть звідусіль — з Івано-Франківська, Кропивницького, Києва і Дніпра. Ректори самі не знають, що тепер робити. Проблема в тому, що мінімалку підняли, але тарифна сітка залишилася стара, а фінансування системи освіти, навпаки, зменшилася. Шансів, що збільшать бюджет на освіту, немає», — повідомив журналістам голова Вільної профспілки освіти і науки України Володимир Фундовний.
Підтверджують тенденцію і в Конфедерації вільних профспілок. За словами голови конфедерації Михайла Волинця, людей і далі будуть відправляти за свій рахунок у відпустки, зменшувати ставки, звільняти.

ВСІ ДРУЖНЬО ДЯКУЄМО ГРОЙСМАНУ! Скорочення та безоплатні відпустки. До чого призвело підвищення мінімалки ВСІ ДРУЖНЬО ДЯКУЄМО ГРОЙСМАНУ! Скорочення та безоплатні відпустки. До чого призвело підвищення мінімалки Reviewed by віталій on 15:20 Rating: 5