АКТУАЛЬНО

[5]

В УКРАЇНІ ЗМІНИЛИСЯ ВИМОГИ ДО ПРОВЕДЕННЯ КАСОВИХ ОПЕРАЦІЙ БАНКАМИ





Національний банк переглянув вимоги до проведення касових операцій в банках з метою протидії відмиванню доходів, а також фінансуванню тероризму.
Відповідні зміни зафіксовані в постанові № 3 Про затвердження Змін до Інструкції про ведення касових операцій банками в Україні.

Окрім того, у Нацбанку сподіваються, що ці зміни сприятимуть запобіганню фінансування і розповсюдження зброї масового знищення.


– проведення банком ідентифікації та верифікації клієнта (представника клієнта) під час здійснення касових операцій відповідно до законодавства України про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення;

– зобов’язання банку щодо визначення порядку обміну банкнот і монет;

– надання клієнтам переліку інформації стосовно умов здійснення касових операцій.

НБУ також прописав норми щодо використання банками технології щодо отримання клієнтом квитанції про здійснені операції через термінали самообслуговування на електронну пошту, смс-повідомлення або через інші шляхи дистанційного каналу обслуговування.
В УКРАЇНІ ЗМІНИЛИСЯ ВИМОГИ ДО ПРОВЕДЕННЯ КАСОВИХ ОПЕРАЦІЙ БАНКАМИ В УКРАЇНІ ЗМІНИЛИСЯ ВИМОГИ ДО ПРОВЕДЕННЯ КАСОВИХ ОПЕРАЦІЙ БАНКАМИ Reviewed by віталій on 11:22 Rating: 5