АКТУАЛЬНО

[5]

Чим шкідливий салат з огірків і помідорів?






Чому не можна змішувати огірки і помідори в салаті? По-перше, ці овочі несумісні за хімічним складом і поєднання їх в одній страві призводить до утворення солей. По-друге, огірки і помідори по-різному засвоюються нашим організмом, що в кінцевому підсумку може викликати здуття живота.
передає      zvistka
Огірки і помідори є несумісними продуктами з точки зору хімії. Огірки за своїм складом відносяться до лужних продуктів, тоді як помідори – до кислих. При їх поєднанні утворюються солі. Хоча кожен з продуктів вельми корисний для нашого організму. Огірки особливо корисні для підтримки здоров’я сечостатевої системи, а помідори рекомендують вживати для профілактики хвороб серця і судин.

У помідорах міститься багато вітаміну С, необхідного для нашого організму. А ось до складу огірків входить фермент аскорбиназа, який руйнує цей вітамін.

Огірки і помідори по-різному засвоюються нашим організмом. І коли в шлунку виділяється кислота, щоб переварити один з овочів, другий тим часом починає бродити. Саме тому велика порція улюбленого салату з огірків і помідорів нерідко супроводжується здуттям живота і підвищеним газоутворенням.

Вживаючи несумісні між собою продукти, ви змушуєте печінку працювати в посиленому режимі. І поки організм здоровий і молодий, ніякого дискомфорту не відчувається. Однак з часом таке навантаження може обернутися збоями в роботі.

Бджола
Чим шкідливий салат з огірків і помідорів? Чим шкідливий салат з огірків і помідорів? Reviewed by віталій on 07:29 Rating: 5