АКТУАЛЬНО

[5]

Гонтарєва запустила друкарський верстат НБУ — гроші друкують у 2 зміни!





Фабрика банкнот Національного банку України з 27 грудня 2016 почала працювати в дві зміни, про це повідомило інформоване джерело в НБУ, передає http://politikan.net/

За словами співрозмовника, з 27 грудня 2016 на фабриці банкнот люди працюють з 8:00 (8-годинний робочий день, плюс обід) до 16:00 — перша зміна, і друга з 15:15 до приблизно 23:00. Йде додаткове збільшення маси української валюти і вже друкуються банкноти номіналом 1000 грн.

Нагадаємо, що експерти прогнозували ситуацію, пов’язану з необхідністю додаткової грошової емісії, так як державі потрібно забезпечити виплати грошей вкладникам ліквідованих баків, виплати в рамках прийнятого на 2017 рік підвищення мінімальної заробітної плати, а також активно йде рефінансування «Приватбанку». Згідно з наявними прогнозами приріст грошової маси складе 13,2%.


Загальна сума рефінансування «Приватбанку» в грудні склала майже 26 млрд гривень.

Зокрема, НБУ у кінці грудня надав націоналізованому «ПриватБанку» кредит рефінансування на суму 10,75 млрд гривень, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на інформоване джерело в банківських колах.

У прес-службах «Приватбанку» і Нацбанку не підтвердили і не спростували дану інформацію.

Нагадаємо, що 18 грудня НБУ вже надав «ПриватБанку» кредит рефінансування на 15 млрд гривень під 16% річних з метою підтримки ліквідності і забезпечення обслуговування клієнтів, роботи відділень і банкоматів.

«Із загальної суми рефінансування, наданого в грудні на загальну суму майже 26 млрд гривень – відразу стане зрозумілий відтік коштів з банку – приблизно 1,5 млрд гривень в день, що було передбачувано і неминуче. Частина клієнтів йде в інші банки», – сказав джерело.
Гонтарєва запустила друкарський верстат НБУ — гроші друкують у 2 зміни! Гонтарєва запустила друкарський верстат НБУ — гроші друкують у 2 зміни! Reviewed by віталій on 21:17 Rating: 5