АКТУАЛЬНО

[5]

Є нові зрушення у процедурі лібералізації візового режиму





Надто тривала процедура спрощення візового режиму з Європейським Союзом поволі рухається у бік свого логічного завершення, - про це replyua.net стало відомо з матеріалів «Радіо Свобода».
  пишеhttp://replyua.net
Так, нещодавно у Брюсселі наголошували, що однією з основних перешкод на шляху лібералізації візового режиму є відсутність процедури відкликання безвізу. Відтак, за умови нерозробленості такої процедури, ЄС вважає надання права безперешкодного в’їзду для громадян України та Грузії надто ризикованим. Сьогодні, сьомого грудня 2016 року, президент Петро Порошенко на своїй сторінці в Фейсбук повідомив, що з Брюсселя прийшли «обнадійливі новини». Мовляв, сторони нарешті досягли компромісу щодо процедури відкликання безвізу. Ці повідомлення були продубльовані і низкою журналістів, які перебували у столиці ЄС. Тим не менш, подробиць домовленостей не повідомили – переговори проходили за зачиненими дверима.

Як наголошує президент, відтепер свої рішення мають прийняти ще три інстанції – Рада Європейського Союзу, посли держав-членів та Європарламент. Наскільки затягнеться ця процедура – наразі невідомо. Нагадаємо, раніше єврокомісар Йоганес Ган зауважив, що ненадання Україні безвізу зруйнує Євросоюз.
Є нові зрушення у процедурі лібералізації візового режиму Є нові зрушення у процедурі лібералізації візового режиму Reviewed by віталій on 00:04 Rating: 5