АКТУАЛЬНО

[5]

Депутат Онищенко розповів про «компромат» проти Порошенка

так повідомляєhttp://hromadske.ua



Народний депутат Олександр Онищенко заявив про передачу американським спецслужбам «компромату» на президента України Петра Порошенка, в якому йдеться про корупційні схеми голови держави.
Про це він розповів в інтерв’ю Громадському.
За його словами, зміст компромату складається з доказів підкупу парламентарів, рейдерства, корупційних переговорів із бізнесменами тощо.
«Це голосування, рейдерство, переговори з певними бізнесменами за рядом питань, скільки грошей вони йому винні. Це достатньо великі суми — порядку 300 мільйонів доларів. У нього практично на всіх депутатів порушені кримінальні справи, він всіх підвісив на гачок. Це манера його спілкування в політиці», — зазначив він.
Як запевнив Онищенко, він вжив усіх заходів із фіксування корупційних справ українського президента та запису усіх переговорів з його представниками після відбуття до Лондону.
«Знаючи Порошенка, людину, яка всіх «розводить» і обманює, я встиг перестрахуватися. Тому, коли до мене приїхали у Лондон для переговорів, я доповів британським спецслужбам, які усе зафіксували», — розповів він.
а словами депутата, ці відомості були зібрані за два роки його перебування в команді Порошенка.
При цьому він не заперечує своєї відповідальності за причетність до «корупційних схем» президента.
«Я працював із президентом останні 2 роки, виконував всі його вказівки, я цього не відкидаю», — констатував Онищенко.
Нагадаємо, Онищенко підозрюється в організації розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. 
5 липня Верховна Рада підтримала подання генпрокурора про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Онищенка. 27 липня Луценко підписав повідомлення про підозру депутату Онищенку.
Сам Онищенко заявив, що перебуває у Лондоні та попросив Великобританію надати йому притулок. Він також запропонував слідству допитати його у Лондоні.
Раніше повідомлялося, що правоохоронці в ході спецоперації затримали шахрая при отриманні $1млн хабара. Він обіцяв сприяти припинити кримінальне переслідування щодо Олександра Онищенка.
Детективи Національного антикорупційного бюро України заявили, що у депутата Олександра Онищенка є грецький паспорт.
Депутат Онищенко розповів про «компромат» проти Порошенка Депутат Онищенко розповів про «компромат» проти Порошенка Reviewed by віталій on 11:28 Rating: 5