АКТУАЛЬНО

[5]

ТЕРМІНОВО ПІДТРИМАЙТЕ ПЕТИЦІЮ ЩОБ НЕГАЙНО ЗУПИНИТИ ВИРУБКУ ЛІСІВ В КАРПАТАХ





На сайті електронних петицій до президента з’явилась вимога боротьби з масовою браконьєрською вирубкою карпатських лісів.
інформуєhttp://www.zvistka.net
Петиція під назвою «Негайно припинити варварську вирубку карпатських лісів та контрабандний вивіз лісу-кругляку з України!» вже назбирала більше ніж 1100 підписів з 25 тис. потрібних. Зареєстрована петиція 16 березня, а це означає, що до закінчення збору підписів залишилось 85 днів.

«Вимагаємо вжити невідкладних заходів для збереження карпатських лісів від браконьєрської вирубки, яка сягнула небачених обсягів саме останнім часом, зокрема у Чернівецькій та Львівській областях.
Після введення в дію мораторію на експорт цінних сортів деревини почастішали випадки контрабандного вивозу лісу-кругляку, оформленого як дрова й відповідно замаскованого.
А перед початком мораторію на експорт сировини сосни по-варварськи нищаться соснові ліси під виглядом санітарної вирубки.
Вантажні ешелони з лісом суцільним потоком ідуть за кордон і вдень, і вночі.
Такі обсяги вирубки і вивозу є можливими завдяки чиновницькому дахуванню.
ВИМАГАЄМО:
1. Негайно вжити заходи для порятунку лісів від безконтрольної вирубки.
2. Посилити нагляд за потягами, що вивозять лісоматеріали за кордон.
3. Провести перевірки щодо відповідності обсягів вирубки й торгівлі лісом виданим дозволам на вирубку.
4. Створити патрулі громадського екологічного контролю, що діяли б разом із нарядами патрульної поліції з метою виявлення порушень у сфері лісозаготівель та лісоторгівлі, а також інших злочинів, що шкодять екології.
5. Збільшити відповідальність, у тому числі, кримінальну, за контрабанду лісу та незаконні вирубки», – написано в петиції.

Якщо за 85 днів зберуться всі 25 тис. підписів, президент змушений буде розглянути цю вимогу.
ТЕРМІНОВО ПІДТРИМАЙТЕ ПЕТИЦІЮ ЩОБ НЕГАЙНО ЗУПИНИТИ ВИРУБКУ ЛІСІВ В КАРПАТАХ ТЕРМІНОВО ПІДТРИМАЙТЕ ПЕТИЦІЮ ЩОБ НЕГАЙНО ЗУПИНИТИ ВИРУБКУ ЛІСІВ В КАРПАТАХ Reviewed by віталій on 14:41 Rating: 5