АКТУАЛЬНО

[5]

Як укладати ламінат?





По-перше, почнемо з необхідних матеріалів та інструментів, без наявності яких краще справу з укладання ламінату не починати. Звичайно ж, в першу чергу це сам ламінат у відповідній упаковці. Так як ламінат – матеріал, міцний тільки окремими своїми (робочими) площинами, а в місцях кріплення пластин один до одного його міцність не безмежна, то рекомендуємо з усією уважністю перевірити цілісність упаковки, чи не зам’ялися при перевезенні поверхні замка пластин.  пишеhttp://remontt.in/
Також нам знадобиться спеціальна ізолююча підкладка типу Ізолон або парникова плівка (вона повинна мати товщину 150-200 мк) для пароізоляції (якщо у нас підстава – бетон, що найчастіше і буває). Також не зайвим буде молоток, металева лінійка для перевірки рівня бетонної стяжки (з рівнем), пила по дереву і дриль (якщо треба зробити отвори під наявні в приміщенні труби парового опалення).
Ось власне і все. Для укладання ламінату нам не знадобляться ні клей, ні цвяхи, ні будь-які кріпильні матеріали, оскільки укладання ламінату виробляється так званим «плаваючим» способом, коли пластини ламінату скріплюються тільки між собою за допомогою пазів.
До речі, всього існує два типи кріплення пластин ламінату: це «клік» – замикається і «лок» – вбивне кріплення пластин один до одного. Для кріплення пластин зі вбивним замком знадобиться додаткове пристосування – бобишка.
Для укладання ламінату температура приміщення повинна бути вище 18 градусів, а вологість не перевищувати 50-70%. У приміщеннях з підвищеною вологістю використовуйте спеціаьний вологостійкий пластиковий ламінат або подумайте про інше підлогове покриття.
Пароізоляцію укладають в нахлест (20 см), листи поліетилену йдуть поперек листів ламінату і склеюються ізоляційною стрічкою. Майте на увазі, що якщо ламінат покласти вздовж напрямку світла, то щілини між пластинами будуть менш помітні. Вологість бетонного покриття повинна не перевищувати 2% (можна виміряти вологоміром). Для зменшення шуму і додаткової звукоізоляції під ламінат підкладають шар спіненого поліетилену. У випадку, коли ламінат кладуть на дерев’яну підставу або лінолеум, пароізоляцію не використовують.
Перед укладанням упаковки ламінату залишають у приміщенні, в якому він буде вкладатися, на 48 годин. За цей час ламінат візьме вологісні і температурні характеристики приміщення на себе. І все одно необхідно залишати технологічні зазори від стін близько 8-10 мм і від труб – 5мм. Перша панель кладеться по довгій стороні стіни приміщення. Наступна пластина кріпиться до довгій стороні попередньої пластини з використанням установочного бруска і молотка.
Після установки ламінат відразу можна експлуатувати. Якщо у вашій кімнаті планується встановлення меблі, краще захистити ламінат від подряпин за допомогою захисних накладок на ніжках меблів. Добре поєднується ламінат з плиткою на кухні.
Як укладати ламінат? Як укладати ламінат? Reviewed by віталій on 19:21 Rating: 5