АКТУАЛЬНО

[5]

Літаки виробництва РФ б'ються в 6 разів частіше західних





Як порахували аналітики Ascend, з початку 2011 року в авіакатастрофах загинув 401 чоловік. Показник смертності в авіакатастрофах склав 1 людина на 7,1 млн перевезених пасажирів.


Найбільш безпечними для перельотів є повітряні судна, які були вироблені в країнах Заходу – 1 велика авіакатастрофа на 3 млн перельотів, що, за даними Міжнародної асоціації повітряного транспорту, в 2 рази менше, ніж у 2010 році і майже в 3 рази менше показника 2001 року.
У той же час, з урахуванням літаків виробництва Росії та інших країн, показник становить 2 катастрофи на 1 млн перельотів.

Експерти Ascend відзначають, що більшість аварій літаків в 2011 році зафіксовано в Росії, Ірані та деяких африканських країнах, таких як Ангола і Конго.
Між тим, абсолютний мінімум індикатора за всю післявоєнну історію цивільної авіації був зафіксований в 2004 році. Тоді кількість загиблих склала 344 особи, виключаючи втрати від терористичних актів, при цьому обсяг авіаперевезень був на 30% нижче поточного.

Тому показник смертності був гіршим – 1 особа на 6,4 млн пасажирів.
Варто зазначити, що перельоти стають не тільки безпечніше, але і дорожче. Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що авіаквитки можуть подорожчати через нового екологічного податку ЄС. Зміни набирають чинності з 1 січня.
Літаки виробництва РФ б'ються в 6 разів частіше західних Літаки виробництва РФ б'ються в 6 разів частіше західних Reviewed by віталій on 07:51 Rating: 5