АКТУАЛЬНО

[5]

Ескалацією на Донбасі Путін підштовхує Трампа поступитися Україну Кремлю – The Washington Post



Редакційна колегія американського видання The Washington Post висловила сумнів у випадковості того, що ескалація бойових дій на Донбасі сталася фактично відразу після телефонної розмови президента Росії Володимира Путіна з його американським колегою Дональдом Трампом.

Про це йдеться в матеріалі The Washington Post. Сообщает goruzont
Путін і Трамп за час своєї розмови досить багато часу присвятили ситуації в Україні. Джерела видання зазначили, що президент США назвав Україну "важким питанням".


Видання вважає, що Путін пішов на ескалацію бойових дій в районі Авдіївки з двох причин: або через небажання Трампа скасовувати антиросійські санкції, або маючи намір зірвати візит президента України Петра Порошенка до Німеччини. Крім цього, пише The Washington Post, в 2016 українська економіка показала незначне зростання, тоді як російська продовжує перебувати в рецесії. Таким чином, Путін ставить метою не допустити відновлення економіки України.


Крім цього, зазначає видання, Путін намагається підштовхнути Трампа не тільки до скасування антиросійських санкцій, але і визнати за Росією певну сферу впливу, куди входить і Україна. В обмін на це РФ готова запропонувати США "співробітництво" у боротьбі проти "Ісламської держави" в Сирії.
Ескалацією на Донбасі Путін підштовхує Трампа поступитися Україну Кремлю – The Washington Post Ескалацією на Донбасі Путін підштовхує Трампа поступитися Україну Кремлю – The Washington Post Reviewed by віталій on 14:36 Rating: 5