АКТУАЛЬНО

[5]

По Луганській-Донецькій областях не закрита гілка до Маріуполя. Потяги в ОРДЛО пішли через станцію "Фенольна" в обхід блокади - Виногродський





​Учасники блокади готові блокувати всі гілки залізниці для того, щоб припинити торгівлю з окупантами.

Анатолій Виногродський. 
передають    patrioty
Потяги з вантажами, які планували не пропускати на окуповану територію учасники торгової блокади Донбасу, на даний момент почали рухатися в обхід заблокованих ділянок. Про це повідомив один з лідерів блокади Анатолій Виногродський, передають Патріоти України з посиланням на Цензор.нет.

"Коли ми закрили лінію Попасна-Луганськ, потяги пішли через Фенольну, і через гілку Бахмут-Горлівка. Коли ми закрили Бахмут-Горлівка, вони всі пішли через Фенольну. На сьогоднішній день по Луганській-Донецькій областях не закрита тільки гілка, яка йде до Маріуполя. І гілка, яка обслуговує виключно Луганську ТЕЦ. Гілка на Луганську ТЕЦ не з'єднана з українською залізницею, по ній вантажі не йдуть.

Маріупольська гілка залишається відкритою. У Харківській області залізницею на окуповану територію йдуть продукти харчування. Тому що ми чітко знаємо, що в дозволах СБУ, які видавалися, немає жодного слова про продукти харчування. А цими продуктами завалені всі магазини в Донецьку і Луганську. Значить вони йдуть через Харківську область і через Росію, - сказав він.

Також він прокоментував заяву прем'єр-міністра Володимира Гройсмана про необхідність скликати РНБО для вирішення питання з блокадою:

"У нас є плани вислухати Гройсмана з цього приводу. Йому потрібно було скликати РНБО з моменту вступу на посаду прем'єр-міністра. І не розбиратися з блокадою, а розбиратися з залежністю України від поставок з країни-агресора. Якщо сьогодні Росія прийме рішення блокувати зі свого боку всі поставки і залізницю, що буде робити пан Гройсман? Боротися зі мною? Чи піде повіситься? Чи скаже "ой, а у нас нічого не вийшло, це все вина РФ і те що три роки гинуть наші люди - це просто так вийшло".

Це все що він скаже. Мені його відповіді не цікаві. Якщо він збирає РНБО, то нехай збере його з приводу неробства його міністрів і з приводу війни, яка йде", - сказав Виногродський.

Учасники блокади, за словами Виногродського готові блокувати і інші шляхи торгового сполучення з Росією аж до Одеського порту:

"Завдання стоїть закрити повністю торгівлю з окупантами. На сьогоднішній день, за три тижні блокади ми виросли від 40 осіб, які закрили першу гілку, до 500 чоловік, які готові працювати. Ми отримуємо підтримку і заявки від різних організацій ветеранів війни та, я думаю, що на заклик ми зберемо набагато більше людей," - упевнений він.

При цьому Виногродський впевнений, що силового варіанту зняття блокади не буде:

"Хто це буде робити? ЗСУ заборонено брати участь у внутрішньому конфлікті згідно з Конституцією. Поліція і Нацгвардія вже відмовилися це робити, а якщо до нас прийдуть обурені заводчани - то ми їх переконаємо. І я впевнений, що у нас вийде." - підсумував ветеран А
По Луганській-Донецькій областях не закрита гілка до Маріуполя. Потяги в ОРДЛО пішли через станцію "Фенольна" в обхід блокади - Виногродський По Луганській-Донецькій областях не закрита гілка до Маріуполя. Потяги в ОРДЛО пішли через станцію "Фенольна" в обхід блокади - Виногродський Reviewed by віталій on 19:56 Rating: 5