АКТУАЛЬНО

[5]

ТРАМП ХОЧЕ ЗАБОРОНИТИ УКРАЇНКАМ НАРОДЖУВАТИ АМЕРИКАНЦІВ





Президент США Дональд Трамп має намір або окремим указом, або доповненням до існуючого про обмеження еміграції, ввести заборону на birth tourism – пологи в США з метою отримати громадянства.
передає  intermarium
Згідно з Конституцією Штатів, будь-яка дитина, що народилася на території США, стає громадянином цієї країни, незалежно від реального громадянства його батьків, пише US Herald. Звідси і поняття anchor baby – “якірна дитина” не тільки отримує громадянство, але і дає право батькам залишитися в країні, не маючи громадянства.

Згідно з останніми дослідженнями, з кожних 12 новонароджених в США один народжується я “пологовий турист”. За один рік в Америці народжується не менше 295 тисяч “якірних дітей”. “У 2017 році таких дітей може стати значно менше, якщо Трамп реалізує проект такого указу”, – зазначає видання.


Тема “якірних дітей” для Америки аж ніяк не нова, і дискутується з часів 14-тої поправки до Конституції США, завдяки якій і почався “пологовий туризм”. За поняття “громадянство за народженням” послідовно виступають демократи. Республіканці завжди називали зазначену поправку “правовою помилкою”. Ця поправка була прийнята в 1868 році, з метою зрівняти в правах звільнених рабів і їх потомство.

Однак раніше республіканці, навіть перебуваючи біля керма влади, тільки декларували “помилковість” 14- ї поправки до Конституції США. До реального указу, що відміняє birth tourism, справа ще жодного разу не доходило. І тим не менше, як пише видання, Дональд Трамп, очевидно, налаштований рішуче.
ТРАМП ХОЧЕ ЗАБОРОНИТИ УКРАЇНКАМ НАРОДЖУВАТИ АМЕРИКАНЦІВ ТРАМП ХОЧЕ ЗАБОРОНИТИ УКРАЇНКАМ НАРОДЖУВАТИ АМЕРИКАНЦІВ Reviewed by віталій on 17:05 Rating: 5