АКТУАЛЬНО

[5]

ЯК ОФОРМИТИ СОЦІАЛЬНУ СТИПЕНДІЮ





В обласному управлінні соцзахисту радять студентам поспішати з подачею документів, 
пише intermarium
Адже якщо до кінця лютого не подати відповідну заяву, то виплати надходитимуть лише з дати звернення. За січень і лютий соцстипендію не нараховуватимуть.

“Виплачуватиметься вона дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування; особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; шахтарям, які мають стаж підземної роботи не менш як три роки; особам, батьки яких є шахтарями із стажем підземної роботи понад 15 років або загинули чи стали інвалідами І або ІІ групи внаслідок нещасного випадку на виробництві, — розповідає Оксана Яковець, радник Мінсоцполітики. — Крім того, вона передбачена для учасників бойових дій та їхніх дітей; для дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення АТО, бойових дій чи збройних конфліктів; дітям, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадського протесту; внутрішньо переміщених осіб”.

Розмір соцстипендії становить від 750 до 2000 гривень і залежить від рівня акредитації навчального закладу та додаткового статусу вразливості.

Соцстипендії почнуть нараховувати після перевірки всіх даних, найімовірніше, уже в березні. Її виплачуватимуть до закінчення навчання студента у відповідному виші, але не довше ніж до досягнення 23 років.
ЯК ОФОРМИТИ СОЦІАЛЬНУ СТИПЕНДІЮ ЯК ОФОРМИТИ СОЦІАЛЬНУ СТИПЕНДІЮ Reviewed by віталій on 21:49 Rating: 5