АКТУАЛЬНО

[5]

Безсмертний розповів, чим для Порошенка закінчиться відмова вводити воєнний стан





Обов’язком керівника держави є введення воєнного стану в тому випадку, якщо певна частина території була відторгненою. 
Як передає   replyua.net таку точку зору озвучив Роман Безсмертний, який раніше представляв українську делегацію у мінській Тристоронній групі. На його думку, можна стверджувати, що президент України порушив закон, через що згодом він може бути притягнений до відповідальності. Експерт додав, що глава держави зобов’язаний ввести воєнний стан, коли є підтверджений факт відторгнення тієї чи іншої території країни. Тому, вважає Роман Безсмертний, зараз важко спрогнозувати подальший розвиток подій, проте не виключено, що з часом Петра Порошенка притягнуть до суду у зв’язку з невиконання ним положень закону про правовий режим воєнного стану. Згідно Конституції, президент має право на введення воєнного стану, однак у законі такі дії вказані як обов’язкові. 

«Таким чином, можна говорити, що президент, який також має повноваження верховного головнокомандувача, не вдався до таких кроків та не вніс на розгляд депутатів ВР відповідного подання», - наголосив Безсмертний. 

Зазначимо, що недавно заступник міністра з окупованих територій Георгій Тука стверджував про відсутність в даний час необхідності введення воєнного стану в Україні, проте заявив, що на підприємствах, які мають стратегічно важливе значення, повинна бути посилена охорона.
Безсмертний розповів, чим для Порошенка закінчиться відмова вводити воєнний стан Безсмертний розповів, чим для Порошенка закінчиться відмова вводити воєнний стан Reviewed by віталій on 16:38 Rating: 5