АКТУАЛЬНО

[5]

КОЖЕН САМ ЗА СЕБЕ: Рева розкрив приголомшливі подробиці пенсійної реформи в Україні





У Мінсоцполітики розкрили подробиці пенсійної реформи.
передає  politikan.net
У майбутньому розмір пенсії в Україні буде залежати від того, скільки коштів протягом трудової діяльності встигла накопичити людина.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі «Громадського радіо».

«Новий принцип формування пенсії буде складатися у простій формулі: ти отримуєш стільки, скільки ти вклав. Чим більше вклав – тим більше отримуєш», – пояснив він.


Чиновник також наголосив, що майбутня пенсійна реформа розрахована на перспективу і має на меті встановити чіткі правила, за якими люди будуть виходити на пенсію через 30-35 років.

«Ці правила повинні бути незмінні, прості і зрозумілі кожному громадянину України, щоб він міг сам приймати рішення, кожен повинен розуміти, що його майбутня пенсія – це його відповідальність», – вважає Рева.

Глава Мінсоцполітики додав, що зараз Україна переходить від системи соціального забезпечення до системи соціального страхування.

Що стосується проблеми дефіциту Пенсійного фонду, то Рева запевнив, що ресурсом для його покриття повинне стати залучення коштів виведених з тіні, а не збільшення пенсійного віку, яке негативно позначиться на сумлінних платниках єдиного соціального внеску
КОЖЕН САМ ЗА СЕБЕ: Рева розкрив приголомшливі подробиці пенсійної реформи в Україні КОЖЕН САМ ЗА СЕБЕ: Рева розкрив приголомшливі подробиці пенсійної реформи в Україні Reviewed by віталій on 18:08 Rating: 5