АКТУАЛЬНО

[5]

Парубій спровокував у Раді мовний скандал (ВІДЕО)


Спікер Верховної Ради України заявив про претензії до депутатів Опозиційного блоку через те, що вони продовжують виступати з трибуни російською мовою.
Новину повідомляє  goldnewscenter
На засіданні ВР 8 лютого трапився словесний конфлікт між Парубієм та Оппоблоком. Він розпочався з виступу Наталі Королевської, яка з трибуни проголошувала російською мовою. Парубій зробив їй зауваження, заявивши, що треба висловлюватися державною мовою – українською. Королевська у відповідь потребувала, щоб такий підхід застосували до всіх депутатів.
Ще один обранець від Оппоблоку Олександр Долженков, який виступав після своєї колеги, більш вороже сприйняв зауваження Парубія.
«Що стосується мови, якою необхідно виступати, - у мене дуже велике прохання до головуючого, Андрію Володимировичу, до вас: у нас є закон, закон називається «регламент Верховної Ради України», у нас є закон України «Про основні засади державної мовної політики», де у статті 9-й чітко сказано, що виступаючий може виступати іншою мовою», - заявив він.
Проте Парубій залишався неухильним. Він зазначив, що зал підтримує його у елементарній вимозі – розмовляти на засіданнях державною мовою. Він наголосив, що не варто загострювати увагу на мовному питанні і провокувати конфлікт там, де його бути не повинно.
«Неможливо уявити в парламенті будь-якої держави європейської при всій повазі до всіх національних меншин, щоб в парламенті виступали іншою, аніж державною, мовою. Хочете переклад, повідомляйте наперед – будемо забезпечувати вам переклад», - сказав спікер.
Парубій спровокував у Раді мовний скандал (ВІДЕО) Парубій спровокував у Раді мовний скандал (ВІДЕО) Reviewed by віталій on 21:01 Rating: 5