АКТУАЛЬНО

[5]

Як боротися з помилкою "Недостатньо вільної пам'яті" на Android: інструкція





Виробники Android-пристроїв мають одне, але вагому перевагу перед продукцією Apple – можливість використовувати будь-який обсяг пам'яті, як фізичної, так і оперативної. Та інколи гаджет показує, що і її недостатньо.
передає      top.io

Незважаючи на те, що Android відображає загальний обсяг вільної пам'яті як єдине ціле, насправді система розділяє внутрішню пам'ять і зовнішню. Тому поява помилки "Недостатньо вільної пам'яті" означає те, що закінчується обсяг саме вбудованої пам'яті, необхідної для установки додатків. При цьому на карті пам'яті може бути хоч терабайт вільної пам'яті.

У такому випадку необхідно провести роботу по оптимізації вбудованої пам'яті: видалити непотрібні програми, очисти кеш і сміття, включити хмарну синхронізацію даних, щоб не зберігати на пристрої зайву інформацію, вказати в настройках додатків камери і музики як каталогу зберігання за замовчуванням не внутрішню пам'ять, а карту пам'яті.

Також, варто подивитися додатки, які використовуються. Недобросовісні розробники можуть не адаптувати своє ПО для зберігання даних на зовнішніх джерелах, забиваючи внутрішню пам'ять пристрою. Особливо це стосується ігор, які підвантажують кеш, який іноді може "важити" гігабайти. Більшість додатків може перенести дані на SD-карту вручну, зробити це можна з меню "Додатки" в установках пристрою. Також, можна встановити для цієї процедури стороннє ПЗ з Google Play.

Друга можлива причина появи помилки "Недостатньо вільної пам'яті" – нестача оперативної пам'яті, яка викликана некоректною поведінкою Android. У нормальному стані система сама стежить за тим, як витрачається оперативна пам'ять, залишаючи працювати програмам працювати у фоновому режимі або закриваючи їх, якщо пам'яті недостатньо. Якщо у вас потужний сучасний пристрій, то ви можете спокійно відкрити кілька вкладок в браузері, запустити "важку" гру, а потім повернутися в браузер. При цьому сторінки, які ви відкрили раніше, залишаться на своєму місці. У пристроях, де оперативної пам'яті мало, система в примусовому порядку закриє браузер, і коли ви знову зверніться до нього, сторінки будуть завантажуватися заново. Саме тому всі так люблять дорогі флагмани і страждають при використанні бюджетних смартфонів.

Якщо ви стикаєтеся з нестачею оперативної пам'яті на вашому пристрої, то Android не справляється з регулюванням використання оперативної пам'яті. У такому випадку варто спробувати наступне:

Закривати запущені програми самостійно. Зробити це можна з меню багатозадачності.
Заборонити роботу програм у фоновому режимі. Android вільно дозволяє всім додаткам працювати у фоновому режимі, тому вони можуть самі час від часу "прокидатися", щоб оновити дані. Якщо ви рідко використовуєте конкретний додаток, то в "Налаштування – Програми" йому можна заборонити оновлюватися в тлі.
Встановити сторонній софт для автоматичного закриття процесів. В каталозі Google Play є безліч додатків, які дозволяють управляти оперативною пам'яттю пристрою і в кілька кліків вивантажувати всі програми з пам'яті. Але не забувайте, що подібні додатки самі займають місце в оперативній пам'яті.
Очистити кеш браузера, магазину додаток Google Play і Google Сервісів.
Як боротися з помилкою "Недостатньо вільної пам'яті" на Android: інструкція Як боротися з помилкою "Недостатньо вільної пам'яті" на Android: інструкція Reviewed by віталій on 09:30 Rating: 5