АКТУАЛЬНО

[5]

Серйозний і відповідальний крок: Боровой розповів про головну вигоду для Порошенка від закриття "Roshen" у Липецьку





Російський опозиціонер вважає, що закриття фабрики фактично розв'язало руки українському президенту і відкрило нові можливості, перш за все, для боротьби з корупцією

Костянтин Боровой. Фото:Новое время

Закриття Липецької кондитерської фабрики корпорації Roshen - правильне рішення президента України Петра Порошенка, який не тільки звільняє його від численних звинувачень, а й розв'язує руки, перш за все, для ефективної боротьби з корупцією в країні. Таку думку Обозревателю висловив російський опозиційний політик Костянтин Боровой, передають /patrioty.org.ua

Він заявив, що фактично фабрика стала "інструментом тиску на Порошенка". Так, всередині країни "був тиск такої сили, що він, напевно, не міг вчинити інакше", - сказав політик. "Зрозуміло, що і з боку Путіна був шантаж", - додав Боровой.

Крім того, мав місце певний шантаж з боку українських олігархів, які звинувачували главу держави в подвійних стандартах. У цьому контексті він додав, що "багатьом олігархам тепер варто подумати щодо своєї поведінки".

Боровой визнав: "Для Порошенка закриття фабрики - це серйозний і відповідальний крок, він виконав свої зобов'язання. Дивно, що він раніше цього не зробив. Між іншим, з великою шкодою для себе".


Як переконаний політик, закриття фабрики фактично розв'язало руки президенту Порошенку і відкрило нові можливості, перш за все, для боротьби з корупцією. "Можливо, це сигнал початку чергового процесу, до якого його закликають. Це боротьба з корупцією. Я дуже сподіваюся на те, що він використовує цей крок для того, щоб посилити боротьбу з корупцією. Хоча тут потрібні дуже сильні радикальні кроки, на які, як мені здається, він поки не готовий", - зауважив Боровой.

У той же час політик вказав на ряд "позитивних сигналів від України" - "нарешті передані документи в Гаазький суд, чого ви чекали кілька років. Зараз - фабрика". "Можливо, почнеться реальна боротьба за реформу армії, по реформі правоохоронних органів і по боротьбі з корупцією. Технологія відома, технологи в Україні присутні", - сказав Боровой.

Також російський опозиціонер звернув увагу на особливе "символічне значення" даного жесту Порошенка. Але "значно важливіша ситуація - та, про яку багато говорив Саакашвілі. Про те, що група олігархів підміняє собою владу в Україні. Еліта в Україні настільки пронизана політичною корупцією, що бенефіціаром діяльності влади є не народ України, не громадяни, а ось ця невелика група олігархів".
Серйозний і відповідальний крок: Боровой розповів про головну вигоду для Порошенка від закриття "Roshen" у Липецьку Серйозний і відповідальний крок: Боровой розповів про головну вигоду для Порошенка від закриття "Roshen" у Липецьку Reviewed by віталій on 17:05 Rating: 5