АКТУАЛЬНО

[5]

Про що домовляються українські депутати з адміністрацією Трампа





Україна має всі шанси побудувати успішні стосунки зі Сполученими Штатами, а політика Дональда Трампа має стати взірцем для українського уряду. 

Про це у коментарі для кореспондента ІНФОРМАТОРа сказав народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Андрій Артеменко.

Парламентар приїхав до США на запрошення близького знайомого, республіканця Дана Рорабакера, голови комітету з питань Східної Європи та Євразії. Цей політик є одним із найбільш ймовірних кандидатів на посаду посла Сполучених Штатів у Росії.

“Він надав мені безкоштовний пакет на участь у всіх інавгураційних заходах, але я свідомо не афішував свою поїздку, щоб не відволікати ані суспільство, ані самого себе від головної мети моєї 10-тиденної поїздки.

Ця мета – отримати відповідь на питання, як ставиться адміністрація Дональда Трампа до України і хто в адміністрації Трампа відповідатиме за «українське питання». Також мені треба зрозуміти, які будуть зміни у тій політиці, що провадив Барак Обама щодо нашої країни. І найголовніше – це отримати розуміння, якої економічної стратегії будуть дотримуватися США щодо України сьогодні.

Та економічна політика, яку прокламував Трамп, і яка офіційно розміщена на сайті Білого Дому, та початок виконання його передвиборчої програми – зупинка повноцінної співпраці з МВФ і фінансування зовнішніх країн, зосередження на внутрішньоамериканських питаннях, вихід із торгових союзів та інші фундаментальні кроки – свідчать про закінчення ліберально-демократичної епохи, яка панувала у світі останні 30 років”, – запевняє політик.

Андрій Артеменко каже, що інавгураційні заходи і протести нагадують протестний Київ 2013-2014 років, і свідчать, що новій адміністрації та Дональду Трампу не буде легко, а внутрішні питання стануть для них пріоритетними.

“Однак, у мене були зустрічі із конгресменом Даною Рорабакером та іншими представниками Республіканської партії, з якими ми обговорювали майбутнє україно-американських стосунків.

У результаті зустрічі, ми розробили новий план побудови рівноправних стосунків між нашими країнами. Ми вирішили створити комісію із представників Верховної Ради, яка найближчим часом випустить офіційне комюніке і озвучить план роботи. Її цілі охоплюють політичний та економічний напрямки. Найголовніше – ми почали розробку альтернативи Мінським домовленостям, з якою виступлять депутати Верховної Ради. У цій ініціативі я отримав підтримку Конгресу, і сьогодні матиму зустріч із представниками Білого Дому.

Якщо Україна позиціонуватиме себе як суб’єкт історичного процесу та зуміє переконати Трампа, що успішним Штатам потрібна успішна Україна – нам вдасться побудувати ефективні геополітичні стосунки”, – розповідає Артеменко.

Народний депутат зазначив, що сьогодні Дональд Трамп проводить нараду з усіма американськими автовиробниками: країна переносить усі заводи виключно на територію США. Це свідчить про те, що Трамп послідовно виконує обіцянки своєї передвиборчої економічної стратегії.

“Впевнений, що проамериканські зміни, впроваджувані Трампом, доведуть, що його політика правильна.

Те саме треба робити в Україні. Політика прагматичного раціоналізму, проукраїнського, а не проєвропейського курсу – це те, заради впровадження чого я приїхав до США.

У мене заплановані зустрічі з представниками адміністрації Трампа, бізнесменами і політиками, представниками української діаспори та різних рухів і фондів. Думаю, ми досягнемо нового рівня співпраці із соціальними інституціями, які допомагатимуть Україні.

Америка розуміє, що без сильної України її політика у Європі може бути не такою успішною, і шукає нових, незаплямованих і сильний лідерів у нашій країні», – підсумував Андрій Артеменко.

Нагадаємо, раніше у коментарі для кореспондента ІНФОРМАТОРа координатор громадської організації “Стоп корупції”, журналіст Роман Бочкала заявив про те, що жодна з реформ Міністерства охорони здоров’я в Україні не буде доведена до кінця.
Про що домовляються українські депутати з адміністрацією Трампа Про що домовляються українські депутати з адміністрацією Трампа Reviewed by віталій on 08:37 Rating: 5