АКТУАЛЬНО

[5]

Ви будете шоковані, дізнавшись, які зарплати тепер будуть отримувати українські міністри





Оклади міністрів порівняно невеликі, проте разом з преміями і надбавками суми виходять чималі, передає  politikan.net
Посадові оклади держслужбовців зросли з 1 січня 2017 року в середньому на 15%. При цьому мінімальний розмір окладу у них становить 2 тис. грн.

Таке рішення ухвалив Кабмін.

Економіст Олександр Охріменко пояснив, що підвищення на 15% торкнеться також міністрів.

Слід зазначити, що ситуація з зарплатами міністрів в країні виглядає досить дивно. Так, за даними держсекретаря Кабміну Володимира Бондаренка, прем’єр-міністр отримує «на руки» з усіма надбавками близько 35 тис. грн, приблизно такі ж оклади міністрів. Співробітники Секретаріату Кабміну отримують 9-12 тис. грн в місяць, керівники департаментів — 12-15 тис.

Однак регулярною практикою є премії. Завдяки їм зарплати міністрів збільшуються в два рази і більше. Наприклад, міністр фінансів Олександр Данилюк в листопаді отримав на руки 65 638 грн, повідомили у Мінфіні у відповідь на запит журналістів. З них оклад склав 13 818 грн і 30 545 грн Данилюк отримав премії.

У жовтні зарплата міністра склала 96,4 тис. тобто із зростанням у 15% міністри можуть отримувати понад 100 тис. грн зарплати.
Ви будете шоковані, дізнавшись, які зарплати тепер будуть отримувати українські міністри Ви будете шоковані, дізнавшись, які зарплати тепер будуть отримувати українські міністри Reviewed by віталій on 09:04 Rating: 5