АКТУАЛЬНО

[5]

"Путіну більш цікаво переобрати український парламент, а не розпочати повномасштабне вторгнення", - експерт




Україні сьогодні треба прикладати великі зусилля, щоб розширювати західну коаліцію, зокрема, з тих європейських країн, які б могли підтримувати нас: Польщі, країн Балтії, Скандинавії


Путін зробить ставку на інтриги, а не на війну? Фото: Обозреватель.

Росія не буде розпочинати повномасштабного вторгнення в Україну, оскільки зараз Кремль готується до різних військових конфліктів на Близькому Сході і збільшення тиску на Європу. В його планах ініціювання громадянських воєн і місцевих локальних конфліктів, зокрема в Лівії. Таку думку сайту "24" висловив директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк, передають     patrioty.org.ua

"Росія хоче направити додаткові потоки мігрантів до Франції, щоб посилити тиск на місцеве населення і зробити ще більш популярними ультраправих кандидатів у президенти", – говорить політичний експерт.

За словами Давидюка, в результаті переговорів, Україну можуть віддати Росії як "зону впливу" і тоді Путіну не потрібно буде йти на військове вторгнення. Тому Путін робить велику ставку на президентські вибори у Франції, щоб потім і на канцлера Німеччини Ангелу Меркель можна було тиснути. Крім того, і Дональд Трамп не сильно поривається працювати з Меркель і бачить в ній свого ворога. На переконання експерта, щодо України Путін, швидше, має політичний план, аніж військовий.

"Путіну більш цікаво переобрати український парламент, який імплементує Мінські домовленості. Російський президент намагатиметься вмонтувати в Україну Донбас з федеральним статусом, що дасть йому можливість управляти всією нашої державою. Це одночасно зніме і питання фінансування Донбасу – все буде покладено на Україну", – зазначає політолог.

Микола Давидюк також зазначив, що в Європі за останній рік кардинально змінилася ситуація. Ще рік тому Україна мала таких союзників, як Велику Британію, Францію, Німеччину. Практично західна коаліція, яка підтримувала Україну, розсипається. "Ми втратили Британію, оскільки вона вийшла з ЄС. Практично втрачаємо Францію. Залишається Німеччина. Та й то Берлін у поганих відносинах зі США. Зрозуміло, що і США вже не такі лояльні до України", – зазначив він.

На думку експерта, Україні сьогодні треба прикладати великі зусилля, щоб розширювати західну коаліцію, зокрема, з тих європейських країн, які б могли підтримувати нас: Польщі, країн Балтії, Скандинавії. "Треба сконцентруватися на країнах, над якими теж є пряма російська загроза. Вони будуть більш адекватно сприймати наші заклики, розуміючи, що кожна з них може бути наступною після України", – наголосив Микола Давидюк.
"Путіну більш цікаво переобрати український парламент, а не розпочати повномасштабне вторгнення", - експерт "Путіну більш цікаво переобрати український парламент, а не розпочати повномасштабне вторгнення", - експерт Reviewed by віталій on 21:10 Rating: 5