АКТУАЛЬНО

[5]

ВАРЕНИКИ, МЛИНЦІ І БАГАТА КУТЯ: МЕНЮ НА СТАРИЙ НОВИЙ РІК МАЄ БУТИ ЩЕДРИМ (ФОТО, ВІДЕО)



Пропонуємо рецепти смачних страв для святкового столу, які готують на старий Новий рік.
Меню на старий Новий рік. Фото: bagnet.org.
Вечір напередодні старого Нового року називають Щедрим, тому і святковий стіл повинен бути багатим, ситним і смачним. Ми розповімо, що готують на старий Новий рік за народними традиціями, щоб привернути удачу і благополуччя, а також оригінальні сучасні рецепти для святкового частування, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.  п ишеhttp://newsnet.hostenko.com/
Рецепти на старий Новий рік
З давніх-давен свято 13 січня носив назву Василів вечір. Зустрічали його радісно, запрошували багато гостей і вбиралися в гарний одяг, щоб весь майбутній рік пройшов без бід і печалей. Важливу роль у святкуванні грали і новорічні страви. Святий Василь був покровителем свиней, в зв’язку з цим на столі обов’язково має бути присутнє смажене порося або страви зі свинини.
Пшеницю, після попереднього замочування на 1 годину, необхідно відварити до готовності (близько години). Пропорції зерна і води 1: 2,5. Мак залити окропом на 15 хв., потім розтерти в ступці. Горіхи і улюблені сухофрукти (родзинки, курага, чорнослив, інжир) дрібно нарізати кубиками. Всі інгредієнти змішати. Мед необхідно розчинити у склянці теплої води або компоту і вилити в кашу. Кутя не повинна бути рідкою, тому вам може знадобитися не вся медова вода. У самому кінці в кутю слід додати коньяк і перемішати перед подачею на новорічний стіл.
Щасливий пиріг на старий Новий рік
Щедрий вечір не може обійтися без випічки. Існує давній рецепт святкового пирога з сюрпризом. Господині готують його як з солодкою, так і з м’ясною начинкою. Пропонуємо рецепт м’ясного щасливого пирога, відкусивши шматочок якого можна знайти монетку, яка, за прикметою, принесе удачу і благополуччя на весь подальший рік. Дуже смачним виходить такий пиріг з листкового тіста, яке можна приготувати самостійно, або купити готове, заощадивши при цьому час.
Основні інгредієнти:
дріжджове листкове тісто (500 гр);
фарш яловичий або змішаний (500 гр);
цибуля ріпчаста (1 шт);
яйця (2 шт);
масло рослинне (2 ст.л.);
сіль, перець (за смаком).
Тісто необхідно розморозити і нарізати на сім частин, кожну з яких розкачати качалкою. Фарш посолити, поперчити, додати дрібно нарізану цибулю і добре перемішати. На кожну смужку тіста викласти по столовій ложці фаршу, розрівняти його по довжині смужки, трохи відступивши від краю. Потім смужку скласти удвічі і защипнути краї. Виделкою по краю зробити візерунок і згорнути заготовку трояндочкою. Всього зробити сім трояндочок, не забувши покласти всередину однієї монетку. Для прикраси з тіста також можна вирізати листочки. Форму для випічки змастити маслом, викласти трояндочки і листочки, формуючи круглий коровай. Зверху пиріг змастити яйцем і відправити випікатися в духовці при температурі 180 градусів протягом години.
Салат “Гранатовий браслет”
Ситний і красивий при подачі салат “Гранатовий браслет” підходить для святкового столу в Щедрий стіл.
Необхідні інгредієнти:
куряче філе – 300гр;
цибуля – 1шт .;
картопля – 2шт .;
морква – 2 шт;
буряк – 2шт;
яйця – 3шт;
волоські горіхи – 50гр;
гранат – 1шт .;
майонез – 200 гр.
М’ясні пальчики “крученики” зі свинини
Обов’язковою складовою святкового столу на старий Новий рік є страви зі свинини. Крученики – відмінна закуска для Щедрого вечора. Їх готують з різними начинками: це може бути сало, смажені гриби з цибулею, чорнослив.
Вареники з сюрпризом: оригінальний рецепт на старий Новий рік
На варениках в старий Новий рік прийнято ворожити. Для цього в них кладуть різну начніку, яка символізує щось.
Наприклад: монета – до грошей, лавровий лист – підвищення на роботі, курага – радість, каблучка – весілля, карамель – любов, зерно – багатство, вишня – удача.
Ну а після ворожіння, можна поласувати традиційними варениками з картоплею та шкварками, або десертними варениками з вишнями (сиром) і карамельною поливкою.
Пшеницю, після попереднього замочування на 1 годину, необхідно відварити до готовності (близько години). Пропорції зерна і води 1: 2,5. Мак залити окропом на 15 хв., потім розтерти в ступці. Горіхи і улюблені сухофрукти (родзинки, курага, чорнослив, інжир) дрібно нарізати кубиками. Всі інгредієнти змішати. Мед необхідно розчинити у склянці теплої води або компоту і вилити в кашу. Кутя не повинна бути рідкою, тому вам може знадобитися не вся медова вода. У самому кінці в кутю слід додати коньяк і перемішати перед подачею на новорічний стіл. Щасливий пиріг на старий Новий рік Щедрий вечір не може обійтися без випічки. Існує давній рецепт святкового пирога з сюрпризом. Господині готують його як з солодкою, так і з м’ясною начинкою. Пропонуємо рецепт м’ясного щасливого пирога, відкусивши шматочок якого можна знайти монетку, яка, за прикметою, принесе удачу і благополуччя на весь подальший рік. Дуже смачним виходить такий пиріг з листкового тіста, яке можна приготувати самостійно, або купити готове, заощадивши при цьому час. Основні інгредієнти: дріжджове листкове тісто (500 гр); фарш яловичий або змішаний (500 гр); цибуля ріпчаста (1 шт); яйця (2 шт); масло рослинне (2 ст.л.); сіль, перець (за смаком). Тісто необхідно розморозити і нарізати на сім частин, кожну з яких розкачати качалкою. Фарш посолити, поперчити, додати дрібно нарізану цибулю і добре перемішати. На кожну смужку тіста викласти по столовій ложці фаршу, розрівняти його по довжині смужки, трохи відступивши від краю. Потім смужку скласти удвічі і защипнути краї. Виделкою по краю зробити візерунок і згорнути заготовку трояндочкою. Всього зробити сім трояндочок, не забувши покласти всередину однієї монетку. Для прикраси з тіста також можна вирізати листочки. Форму для випічки змастити маслом, викласти трояндочки і листочки, формуючи круглий коровай. Зверху пиріг змастити яйцем і відправити випікатися в духовці при температурі 180 градусів протягом години. Салат “Гранатовий браслет” Ситний і красивий при подачі салат “Гранатовий браслет” підходить для святкового столу в Щедрий стіл. Необхідні інгредієнти: куряче філе – 300гр; цибуля – 1шт .; картопля – 2шт .; морква – 2 шт; буряк – 2шт; яйця – 3шт; волоські горіхи – 50гр; гранат – 1шт .; майонез – 200 гр. М’ясні пальчики “крученики” зі свинини Обов’язковою складовою святкового столу на старий Новий рік є страви зі свинини. Крученики – відмінна закуска для Щедрого вечора. Їх готують з різними начинками: це може бути сало, смажені гриби з цибулею, чорнослив. Вареники з сюрпризом: оригінальний рецепт на старий Новий рік На варениках в старий Новий рік прийнято ворожити. Для цього в них кладуть різну начніку, яка символізує щось. Наприклад: монета – до грошей, лавровий лист – підвищення на роботі, курага – радість, каблучка – весілля, карамель – любов, зерно – багатство, вишня – удача. Ну а після ворожіння, можна поласувати традиційними варениками з картоплею та шкварками, або десертними варениками з вишнями (сиром) і карамельною поливкою.
ВАРЕНИКИ, МЛИНЦІ І БАГАТА КУТЯ: МЕНЮ НА СТАРИЙ НОВИЙ РІК МАЄ БУТИ ЩЕДРИМ (ФОТО, ВІДЕО) ВАРЕНИКИ, МЛИНЦІ І БАГАТА КУТЯ: МЕНЮ НА СТАРИЙ НОВИЙ РІК МАЄ БУТИ ЩЕДРИМ (ФОТО, ВІДЕО) Reviewed by віталій on 00:16 Rating: 5