АКТУАЛЬНО

[5]

Що буде з цінами на нерухомість у 2017 році? Такого ще не було ніколи




Минулий 2016 рік був для ринку нерухомості досить вдалим. Особливо на тлі 2015 року, який вважається експертами найбільш провальним за весь час після виходу з кризи 2008 року. – повідомляє  korupciya


В цілому ж, в економічному плані 2016 рік був дуже суперечливим і приніс як позитивні зміни, так і шокові. Економіка нарешті перейшла від падіння до зростання. Протягом року помітно знизилася інфляція та девальвація гривні. Хоча в грудні позиції національної валюти знову значно просіли, і поліпшень поки що не передбачається.

Одною із знакових подій року стало дворазове збільшення мінімальної зарплати. Велика ймовірність того, що збільшення зарплат великому числу бюджетників посилить інфляцію і падіння курсу гривні. Купівельна спроможність громадян продовжує знижуватися. Ще одним методом "шокової терапії" для українців стало підвищення комунальних тарифів.

Однак, незважаючи на різке зростання комунальних платежів і значне просідання національної валюти, на ринку нерухомості до кінця року не відбулося кардинальних змін.


Навіть тривалі проблеми банківської системи в якомусь сенсі сприяють виживанню ринку житла, оскільки збільшують інвестиційну привабливість об'єктів нерухомості. Українці тепер більше воліють вкладати заощадження в купівлю квартир. Саме недовіра до банківської системи і відсутність надійних альтернативних шляхів для вкладення грошей забезпечували в минулому році пожвавлення на ринку нерухомості.
Але вкладати кошти в житло старого фонду – невигідно. Багато покупців чекали на різке зниження цін на ринку нерухомості. Але його не відбулося, і навіть не передбачається. Через девальвацію ціни в гривні на вторинне житло навіть виросли – на 1,5-2,5%. У доларі ціни пропозицій вторинного житла за рік продемонстрували тенденцію до зменшення, але дуже незначну.
Що буде з цінами на нерухомість у 2017 році? Такого ще не було ніколи Що буде з цінами на нерухомість у 2017 році? Такого ще не було ніколи Reviewed by віталій on 07:53 Rating: 5