АКТУАЛЬНО

[5]

Хто отримає скіфське золото?





Доля «золота скіфів», що належало до експозиції кримських музеїв до окупації півострова, досі не вирішена, - про це replyua.net повідомляє, послуговуючись публікаціями порталу «Радіо Свобода».   пишеhttp://replyua.net/news
Так, сьогодні, третього грудня 2016 року, один із представників окупаційної «влади» Кримського півострова Георгій Мурадов виступив із заявою про те, що арешт, накладений українським судом на колекцію золотих прикрас скіфського періоду, буцімто не має юридичної сили. Нагадаємо, спір стосується двох тисяч артефактів, які були зібрані у виставку «Крим: золото і таємниці Чорного моря». Відповідна експозиція працювала в музеї Алларда Пірсона в Амстердамі і почала свою роботу задовго до початку окупації Криму Російською Федерацією. Відтак, по її завершенню, виник спір між представниками українських істориків та російськими окупантами – куди саме має повернутись скіфське золото.
Українська сторона наголошує, що артефакти є культурною спадщиною держави, і мають бути перевезені до Києва. Окупанти ж вимагають, аби золото скіфів повернулось до кримських музеїв. Свого часу Печерський районний суд Києва наклав арешт на артефакти і передав відповідну постанову до Інтерполу. Окружний суд Амстердаму має вирішити питання про те, куди надсилати скіфське золото, чотирнадцятого грудня поточного року.
Хто отримає скіфське золото? Хто отримає скіфське золото? Reviewed by віталій on 07:31 Rating: 5