АКТУАЛЬНО

[5]

Спочатку вбивали силовиків - Шуляк





олишній командир Внутрішніми військами України Шуляк Станіслав під час відеоконференції заявив, що перші вбивства під час «Революції гідності» представників силових відомств були скоєні 18-го лютого 2014 року. Про це він розповів під час допиту в рамках справи «вбивств на Майдані» сьогодні, 2-го грудня, передає replyua.net.
Відповідаючи на запитання слідства, з якого часу почала видаватися бойова зброя «беркутівцям», Шуляк відповів: «Для щоденної роботи бійці спецроти «Беркут» використовували травматичну зброю». «Після 18-го лютого, після того, як було вбито п’ятьох представників внутрішніх військ, я прийняв відповідальне і на той момент єдине правильне рішення – задіяти спецпідрозділ «Омега». Потрібно було створити резерв на той випадок, якщо протестувальники і в подальшому будуть застосовувати вогнепальну зброю», - розповів він.
За словами Шуляка, ці війська завжди знаходились на позиціях, прикриваючи своїх колег з вогнепальною зброєю. «Вони не потребували якогось наказу для того, щоб застосувати її», - заявив він. Колишній керівник ВВ також наголосив, що крім його людей на Майдані було вбито і кількох представників МВС. «Тоді наші люди отримували вогнепальні поранення», - підкреслив він.
Спочатку вбивали силовиків - Шуляк Спочатку вбивали силовиків - Шуляк Reviewed by віталій on 16:37 Rating: 5