АКТУАЛЬНО

[5]

Декоративна шпаклівка - варіанти для обробки




Декоративна шпаклівка володіє численними достоїнствами. З її допомогою можна декорувати як внутрішні приміщення, так і зовнішні стіни . Поверхня перед роботами необов'язково вирівнювати до ідеального стану. Звичайно, наносити матеріал буває досить складно, однак тут потрібно, як говориться, «набити руку». інформуєhttp://economstroy.com.ua
Як правильно підготувати підставу для обробки? 
Незважаючи на те, що декоративні покриття не вимагають ідеально рівних поверхонь, є кілька нюансів, які обов'язково потрібно дотримуватися. Стіна або стеля повинні бути очищені від пилу і забруднень. Всі тріщини потрібно розшити і закрити. При необхідності поверхні потрібно обробити грунтовкою. Також майте на увазі, що покриття має бути достатньо міцним.
Тобто, якщо на стіні є місця, які «дихають», їх потрібно відбити і заштукатурити знову. На дрібні огріхи можна не звертати уваги, а от явні горби і западини бажано вирівняти. Якщо нанести обробку на неміцно тримається шар, з часом вся ця краса може покритися тріщинами, а то й зовсім відвалитися. 
Незалежно від того, наносите ви оздоблення всередині або зовні, вирівнюючий шар повинен «відстоятися» протягом 2-4 тижнів. Протягом цього часу матеріал приймає необхідні властивості, і згодом шпаклівка буде добре на ньому триматися.
Види декоративної шпаклівки - класифікація за складом 
Рекомендації щодо застосування шпаклівок маються на упаковці виробника. Ви можете придбати як суху суміш, так і вже готову до застосування. У кожного виду є свої особливості. Наприклад, якщо інтер'єрний матеріал призначений для декору, то шпаклівка для зовнішніх робіт може виконувати також і функцію утеплення.
Мінеральні шпаклівки виготовляються на вапняних, піщаних цементних та гіпсових основах. Вважається, що саме такий матеріал більш екологічний, хоча і менш зносостійкий, ніж всі інші види. Також у нього дуже приваблива вартість. Саме мінеральна шпаклівка підходить для обробки приміщень з підвищеною вологістю. У дорожчих видах можуть бути різні домішки: мармурова крихта, блискітки і т.д.
Полімерні шпаклівки виготовляються на основі наступних матеріалів: 
• Епоксидні смоли; 
• акрил; 
• поліуретан.
Цей тип може похвалитися відмінною пластичністю і міцністю, стійкістю до деформації і чудовою адгезією. Матеріал може використовуватися в санвузлах і басейнах.





До складу силіконових шпаклівок входять силіконові смоли. Завдяки їм поверхню виходить стійка до ультрафіолетового випромінювання і різного виду забруднень, а отже - дуже довговічна. Єдиним мінусом матеріалу можна назвати його досить високу вартість, однак це компенсується якістю і гарним зовнішнім виглядом стін після обробки. 
Силікатна шпаклівка, завдяки наявності в її складі силікату калію або натрію, утворює дуже стійку до появи цвілі поверхню. З усіх існуючих на сьогоднішній момент шпаклівок цей тип найміцніший, довговічний, але і самий дорогий.
Вибираємо декоративні шпаклівки за фактурою 
Структурна шпаклівка - це готова суміш, яка містить як дрібні, так і великі частки. Наповнювачем може бути все, що завгодно: камінчики, слюда, кварц і навіть деревні волокна. У складі матеріалу присутній або силікат калію, або синтетичний латекс. Також шпаклівка може бути як на розчиннику, так і на водній основі. Природно, для житлових приміщень краще застосовувати другий варіант.
Фактурні шпаклівки є найбільш затребуваними. Після проведення оздоблювальних робіт поверхню найчастіше стає нерівною, як би розтріскалася. Проте залежно від складу і способу нанесення можна отримати імітацію і таких матеріалів, як шкіра, тканина, керамограніт або дерево. Виключні декоративні властивості фактурних штукатурок не "відлякують» покупців навіть через свою високу ціну. Адже що не зробиш для того, щоб будинок був красивим!
Флокова шпаклівка - це абсолютно унікальний матеріал, який імітує такі матеріали, як тканина, шкіра або замша. У її складі присутній шовкове волокно, натуральна целюлоза, різні наповнювачі та барвники. «Флоки» дуже популярні завдяки своїй екологічності і практично необмежених дизайнерських можливостей.
Декоративні шпаклівки - це відмінний матеріал, який допоможе вам оформити як житлові, так і нежитлові приміщення!
Декоративна шпаклівка - варіанти для обробки Декоративна шпаклівка - варіанти для обробки Reviewed by віталій on 19:05 Rating: 5