АКТУАЛЬНО

[5]

ВРАЖАЮЧА СХЕМА РОЗКРАДАННЯ ВЛАДОЮ десятків мільйонів бюджетних грошей, ви будете шоковані!





У ЗМІ опубліковано документи викривають злочинну схему виведення десятків мільйонів гривень з бюджету Сєвєродонецька, повідомляєhttp://politikan.net/

За даними журналістів, за розкраданням громадських грошей коштують ряд місцевих депутатів. Зокрема бізнесмен з «Оппоблока» секретар Сєвєродонецької міськради Ігор Бутков.

Згідно з документами, що сайт «ОРД» отримав від сєвєродонецьких підприємців, менш ніж за рік через кишенькові фірми і обнальные центри він выдоил з бюджету кілька десятків мільйонів гривень. Місцеві активісти зібрали відомості про бізнес нинішнього в. о. Сєвєродонецького градоначальника (не тільки з відкритих реєстрів) і з’ясували за допомогою яких каналів та схем відбувається незаконне збагачення.

За їх даними, як мінімум, 14 мільйонів, виділені на розвиток міста, були переведені в якості передоплати кишеньковим фірмам, а ще 30 млн. – пропущені через обнальные центри Буткова і партнерів. В результаті перевірки у секретаря виявилися приблизно 30 фірм, в яких Бутков фігурував у якості власника та співвласника.


За словами місцевих патріотів, є в бізнесі у Буткова просто дикі, неймовірні речі – наприклад, газова заправка «АЗС АЗГС» (на вулиці Об’їзної), яка не зареєстрована і врізана… в міській газопровід. За словами місцевих активістів – «АЗС АЗГС» краде газ, за який сплачують городяни і продає його цим самим городянам.

Нагадаємо, на виборах мера Сєвєродонецька в 2015 р. переміг безпартійний Валентин Казаков. Представник Опозиційного блоку Ігор Бутков пройшов у міськраду, як депутат, разом з 16 однопартійцями. Вже до першого голосування він мав достатню підтримку, щоб обратися секретарем міськради.

В результаті рішенням міської ради депутати звільнили мера міста, а виконувати його обов’язки призначили Буткова. Голосування пройшло з грубими порушеннями Законів. Суд визнав його незаконним і відновив Валентина Казакова з посади. Але в той же день рішенням підконтрольного Буткову більшості міра звільнили повторно.

Днями суд вдруге поновив на роботі Казакова, але Бутков не визнає і це рішення суду.

За фактами порушень законів, незаконного захоплення влади, корупції та привласнення державних коштів депутатами Сєвєродонецької міськради, порушено близько 30 кримінальних справ. Також у Верховній раді зареєстрований проект рішення про проведення позачергових перевиборів у Сєвєродонецьку. Він пройшов профільну комісію і найближчим часом буде винесений на голосування.
ВРАЖАЮЧА СХЕМА РОЗКРАДАННЯ ВЛАДОЮ десятків мільйонів бюджетних грошей, ви будете шоковані! ВРАЖАЮЧА СХЕМА РОЗКРАДАННЯ ВЛАДОЮ десятків мільйонів бюджетних грошей, ви будете шоковані! Reviewed by віталій on 18:12 Rating: 5