АКТУАЛЬНО

[5]

УРЯД З ПІДВИЩЕННЯМ «МІНІМАЛКИ» ГОТУЄ ОБМАН ДЛЯ УКРАЇНЦІВ, – ЮЛІЯ ТИМОШЕНКО





Про це заявила лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі програми «Шустер LIVE», яка виходить на каналі «3S».   інформуєhttp://www.rezonans.pp.ua
«Сьогодні уряд розповідає нам прекрасну історію про підвищення мінімальної заробітної плати вдвічі – з 1600 грн до 3200. Взагалі, це просто жах, бо в доларах – це нуль. Але справа тому, що це обман. Тому що мінімальна заробітна плата була чітко визначена законом: вона має дорівнювати мінімальному прожитковому рівню, який розрахований за споживчим кошиком», – сказала вона.
Тимошенко повідомила, що вже наступного сесійного тижня, у вівторок, Верховна Рада України має розглянути законопроект №5130, яким «готується дуже потужний обман для України».
«Вони говорять, що 3200 – це ідеальна ситуація. Але вони хочуть прийняти закон №5130, де першу мінімальну заробітну за тарифною сіткою ставлять не 3200 грн, а 1600 грн», – обурилася лідер «Батьківщини».
Вона також пояснила: «І виходить так, що прибиральниця буде отримувати 3200 грн, але й інженер теж буде отримувати 3500 чи 3600 грн. Або ж санітарка буде отримувати 3200 грн, а лікар – 3800 грн».
Окрім того, Юлія Тимошенко зазначила, що згідно з законопроектом №5130 до задекларованої мінімальної зарплати 3200 грн. включать всі доплати і премії працівників.
Вона вважає, що такий підхід є фактичним руйнуванням системи призначення зарплат для всіх категорій.ф
«Не можна на обмані будувати життя країни! Це не реформи, це не розвиток і не стратегія!» – переконана політик.
Юлія Тимошенко також нагадала, що станом на 1 січня 2014 року середня зарплата становила близько 400 доларів, середня пенсія – майже 185 доларів на місяць. На сьогодні, за її словами, середня заробітна плата вдвічі нижча – 200 дол., а середня пенсія майже втричі нижча – 67 дол.
Голова партії також звернула увагу, що станом на 1 січня 2014 року ВВП України складав 184 млрд дол., а зараз, на кінець 2016 року, – 88 млрд дол., тобто йде зменшення ВВП за три роки в два рази.
«Це наслідок політики величезної корупції, яку проводить чинний уряд», – вважає лідер «Батьківщини».
УРЯД З ПІДВИЩЕННЯМ «МІНІМАЛКИ» ГОТУЄ ОБМАН ДЛЯ УКРАЇНЦІВ, – ЮЛІЯ ТИМОШЕНКО УРЯД З ПІДВИЩЕННЯМ «МІНІМАЛКИ» ГОТУЄ ОБМАН ДЛЯ УКРАЇНЦІВ, – ЮЛІЯ ТИМОШЕНКО Reviewed by віталій on 17:59 Rating: 5