АКТУАЛЬНО

[5]

Обама поширив дію "закону Магнітського" на всі країни





Барак Обама підписав закон про оборонну політику, який поширив дію "закону Магнітського" на всі країни. пишеhttp://top.io/
"Акт про верховенство закону та підзвітності імені Сергія Магнітського" передбачає застосування односторонніх санкцій щодо осіб, винних, на думку США, в порушенні прав людини, а також корупції.

Іноземцям, які значаться в цьому списку, буде закритий в'їзд до США, їхні візи будуть анульовані, власність і активи в США будуть заблоковані.

Спочатку закон застосовувався тільки стосовно російських посадовців.

Раніше стало відомо, що США ввели санкції проти двох десятків російських компаній через аннексію Криму і конфлікту на сході України.

До списку компаній, які потрапили під санкції, сім дочірніх підприємств концерну "Алмаз-Антей", а також дочірні підприємства концерну "Радіоелектронні технології".

Ще один список стосується Сирії, в ньому фігурують заступники голови правління російського Темпбанку, а також члени його наглядової ради.
Боротьба з пропагандою

Серед іншого підписаний законопроект передбачає створення центру боротьби із пропагандою та дезінформацією з-за кордону, який увійде в структуру Держдепартаменту.

Центр буде "очолювати, синхронізувати і координувати зусилля федерального уряду з розпізнавання, розуміння, викриття та протидії зарубіжній державній і недержавній пропаганді і дезінформації, що спрямовані на підрив інтересів національної безпеки США".

У 2017 році держава виділить центру $80 млн, стільки ж коштів має бути спрямовано в 2018 році, зазначається в документі.

Загалом на потреби військових у 2017 роц заплановано виділити понад 600 млрд доларів.
Доля Гуантанамо

Схвалення законопроекту про оборонну політику не завадило Бараку Обамі піддати різкій критиці кілька частин документу, зокрема тих, що стосуються американської в'язниці Гуантанамо на Кубі.

На думку президента, витрати сотень мільйонів доларів на утримання менше 60 людей в ізоляції підривають позиції США у світі і тільки заохочують екстремістів.

Він пообіцяв продовжити боротьбу за закриття в'язниці попри протидію Конгресу.
Обама поширив дію "закону Магнітського" на всі країни Обама поширив дію "закону Магнітського" на всі країни Reviewed by віталій on 14:26 Rating: 5