АКТУАЛЬНО

[5]

«Укрзалізниця» планує запустити сполучення Мукачево-Будапешт





Голова Правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун повідомив про переговори щодо запуску залізничного сполучення між закарпатським містом Мукачево і столицею Угорщини Будапештом. інформуєhttp://hromadske.ua

Про це повідомляє «Центр транспортных стратегий».

«Треба відновлювати нормальні міжнародні зв'язки. Нещодавно я зустрічався з керівництвом угорської залізниці, оскільки ми хочемо модернізувати інфраструктуру в Мукачево, щоб потяги туди прямували з Будапешта, так, як з Києва до Перемишля», — заявив Балчун.

Раніше міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомляв, що ведеться робота над проектом по з'єднанню Закарпаття з Угорщиною залізничною колією європейського стандарту.

«Ми розробляємо нове залізничне сполучення з Угорщини в Мукачево. Це повинна бути вузька колія європейського стандарту. Сподіваюся, це буде зручно для жителів регіону, і у нас буде хороший результат в плані залізничного сполучення», — заявив міністр.

На території України найбільший ділянку комбінованої колії (1520 мм + 1435 мм (європейська)) знаходиться саме в Закарпатті, на ділянках Чоп — Батьово — Мукачево (близько 40 км, електрифіковано) і Батьово — Королево — Дяково (близько 80 км).

Раніше повідомлялося, «Укрзалізниця» запустить 23 грудня 2016 року швидкісний поїзд «Інтерсіті +» за маршрутом Київ-Львів-Перемишль (Польща).
«Укрзалізниця» планує запустити сполучення Мукачево-Будапешт «Укрзалізниця» планує запустити сполучення Мукачево-Будапешт Reviewed by віталій on 16:53 Rating: 5