АКТУАЛЬНО

[5]

ШАХРАЇ!!! Чому МВС замовляє автомобілі для Нацполіції за 57 тисяч доларів в той час як аналогічна модель в Німеччині коштує 40 тисяч євро?






МВС замовляє 635 автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV, де вартість кожної машини складає 57 тисяч доларів. Водночас у офіційного дилера Німеччині така машина коштує 40 тисяч євро
Сергій Стуканов: Заявлена ціна закупівлі одного автомобіля поліції – це майже 57тисяч доларів. Це автомобіль, який з’явиться в 2017 році. За вашими підрахунками ціна завищена мало не на третину?  сообщаетhttp://30seconds.com.ua
фОлексій Тамразов: Мова йде про 635 автомобілів. Контракту ще немає, тому його зможуть замовити і виготовити тільки в 2017 році. Комплектація автомобіля 2016 і 2017 року не відрізняється. Це не нова модель.
Потім від пана Варченка ми почули аргумент, що йому б теж хотілося купувати Toyota Camry за 25 тисяч як в Америці, але в Україні вона коштує 35 чи 40 тисяч. Це не аргумент, тому що Toyota Camry виробляється в Америці. Автомобілі, які купуватимуть Нацполіції, виробляються в Японії. В Україні і в Європі вони будуть коштувати приблизно однакові гроші. Отже я веду до того, що якщо в Німеччині Mitsubishi Outlander PHEV коштує 40 тисяч євро, то у нас він не може коштувати 57тисяч доларів, навіть у додатковій комплектації. 40 тисяч євро – це близько 42тисяч доларів, якщо вирахувати різницю курсів.
Якщо враховувати принцип, що у нас і в Німеччині машини коштують майже однаково, то і ця модель теж має коштувати стільки ж. Я можу замовити цю модель у офіційного дилера в Німеччині, отримаю її в квітні 2017 року. Це такий самий автомобіль в базовій комплектації, який замовила Національна поліція. Але чомусь на 15 тисяч дешевший. А наявний автомобіль (2016 року випуску) коштує 40 тисяч доларів, тобто взагалі ще й на 2 тисячі дешевший. Тому я думаю його купити, привезти в Україну і показати.
Василь Шандро: Риторика МВС змінилася за ці дні після гучного скандалу?
Олексій Тамразов: Ці машини купують за Законом України про закупівлю товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб оборони. Це робиться для того, щоб не довелося обґрунтовувати ціну, пояснювати, чому це договірна купівля, а не тендер.
Transparency International зробила повідомлення в facebook, на сторінці Дозорро з проханням відмінити процедуру, оскільки вона не повинна проводитися у такому форматі.
Василь Шандро: Що, на вашу думку, відбувається з цієї закупівлею?
Олексій Тамразов: Навіть якщо зважати, що за кіотські гроші можна придбати лише японські автомобілі з альтернативним двигуном, то під ці параметри все одно підходять два виробника – Toyota і Mitsubishi. Toyota представлена на ринку моделлю RAV-4 гібрид, ціна якої 918 тисяч гривень, а тут – 1 мільйон 500тисяч. Представники МВС сказали, що Toyota відмовилася але не надали жодних підтверджень.
ШАХРАЇ!!! Чому МВС замовляє автомобілі для Нацполіції за 57 тисяч доларів в той час як аналогічна модель в Німеччині коштує 40 тисяч євро? ШАХРАЇ!!! Чому МВС замовляє автомобілі для Нацполіції за 57 тисяч доларів в той час як аналогічна модель в Німеччині коштує 40 тисяч євро? Reviewed by віталій on 14:14 Rating: 5