АКТУАЛЬНО

[5]

Путін прибув на саміті АТЕС, зустріч із Обамою не запланована





Президент Росії Володимир Путін прибув 19 листопада до столиці Перу Ліми на саміт групи Азійсько-Тихоокеанської економічної співпраці. У російського президента на цьому форумі заплановані зустрічі з лідерами Китаю, Японії, В’єтнаму, Філіппін та Перу. передаєhttp://www.radiosvoboda.org

Жодні переговори наразі не заплановані з президентом США Бараком Обамою, але Кремль твердить, що глави Росії та США можуть знайти можливість поговорити на полях саміту.

Серед оголошених переговорів – зустріч із в’єтнамським лідером Тран Дай Куангом, чия країна візьме на себе головування в АТЕС у наступному році. Лідери двох країн обговорять можливості для зростання двосторонньої торгівлі після створення зони вільної торгівлі між членами Євразійського економічного союзу і В’єтнамом. Військова співпраця і ядерна енергетика також буде предметом обговорення.

Уп’яте цього року Путін говоритиме з головою Китаю Сі Цзіньпінем.

Під час зустрічі з прем’єр-міністром Японії Сіндзо Абе лідери двох країн обговорять порядок денний візиту Путіна до Японії 15-16 грудня.

Раніше посольство Росії в Швейцарії направило в МЗС цієї країни ноту зі «здивуванням» і проханням пояснити, чому винищувачі Військово-повітряних сил Швейцарії супроводжували 18 листопада літак делегації Росії, що летів на саміт АТЕС у Перу, в межах швейцарського повітряного простору. Ідеться не про літак російського президента – Путін летів окремо від частини делегації своєї країни.
Путін прибув на саміті АТЕС, зустріч із Обамою не запланована Путін прибув на саміті АТЕС, зустріч із Обамою не запланована Reviewed by віталій on 18:09 Rating: 5