АКТУАЛЬНО

[5]

БРИТАНСЬКИЙ КАРДІОЛОГ ЗАКЛИКАВ ТЕРМІНОВО ЗАБОРОНИТИ ПРОДАЖ ВЕРШКОВОГО МАСЛА





Британський кардіолог і хірург Шіам Колвекар, який працює в лікарні Лондонського університетського коледжу, відзначає постійно зростаючу кількість інфарктів та інсультів не тільки в Британії, але і по всьому світі. Медик знайшов корінь зла – вершкове масло, на офіційній забороні якого він тепер наполягає. Про це повідомляє BBC.
“Заборона вершкового масла і заміна його маргариновими сумішами здатні скоротити добове споживання насичених жирів людиною на 8 грамів”, – підрахував доктор Колвекар.

За його даними, тільки в Британії від серцево-судинних захворювань помирає близько 200 тисяч осіб на рік, і як мінімум в третині випадків причиною можуть бути насичені жири. За статистикою, дорослі вживають у середньому 800 грамів таких жирів на місяць, що на 20% більше рекомендованої норми. Зниження даного показника здатне врятувати 3,5 тисячі життів щороку.

Заяви кардіолога вже викликали гнівну реакцію з боку фермерів і популярних у країні кулінарних шоу, які побачили в них ознаки повернення до патерналістського суспільства, в якому “держава вважає за можливе втручатися у приватне життя людей”.
БРИТАНСЬКИЙ КАРДІОЛОГ ЗАКЛИКАВ ТЕРМІНОВО ЗАБОРОНИТИ ПРОДАЖ ВЕРШКОВОГО МАСЛА БРИТАНСЬКИЙ КАРДІОЛОГ ЗАКЛИКАВ ТЕРМІНОВО ЗАБОРОНИТИ ПРОДАЖ ВЕРШКОВОГО МАСЛА Reviewed by віталій on 07:26 Rating: 5