АКТУАЛЬНО

[5]

Премьер-министр Украины Владимир Гройсман обратился ко всем украинцам с сенсационным заявлением!





Курс гривны на сегодняшний день мог бы составлять не более 18,5 грн/долл., если бы Украина добывала достаточно своего газа, а не покупала иностранный.
сообщаетhttp://www.zvistka.net/

Как сообщает пресс-служба Кабмина, об этом премьер-министр Украины Владимир Гройсман сказал в интервью одному из украинских изданий.

«Я видел недавно аналитику, которая показывает, что если бы мы добывали свой газ в Украине, а не покупали за валюту, то доллар стоил бы не более 18,5 гривен», – сказал он.

Также он подчеркнул, что правительство взяло курс на достижение энергонезависимости страны, и результат ожидается в течение следующих 3-5 лет.

Напомним, Кабинет министров Украины в конце прошлого года утвердил концепцию развития газодобывающей отрасли Украины на период до 2020 года, предполагающую наращивание объемов добычи топлива до 27 млрд кубометров в год, что полностью обеспечит потребность страны в этом виде энергоресурсов.

Говорячи про плани Уряду щодо розвитку газового сектору, Володимир Гройсман зазначив, що протягом минулих років Україна постійно зменшувала видобуток газу. Прем’єр-міністр переконаний, що така політика була умисною.

“В Україні створювалися всі умови, за яких державний газовидобуток падав. Газовидобувникамзакручували гайки, щоб вони не могли розвиватися, натомість, все більше і більше створювалися умови юридичної і енергетичної залежності від Росії. Це був такий довгостроковий продаж нашого суверенітету Російській Федерації. Я думаю, що це була навмисна політика тодішнього уряду. Ми зламали це”, – підкреслив Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр зауважив, що Урядом взято курс зараз на видобуток власного українського газу.

“Чому ми маємо цей газ купувати за дорогу валюту за кордоном? Це ж послаблює нашу економіку в тому числі. Наша генеральна лінія полягає в тому, щоб менше споживати при якісному теплі і більше видобувати”, – зазначив він.

“Наше завдання розвивати власний видобуток, причому саме державною компанією, скорочувати закупівлю енергоносіїв за кордоном, і ми вже можемо говорити про те, що в 2016 році ми мали не мінус, а плюс у видобутку, і я радію цьому, оскільки це свідчить, що ми пішли правильним шляхом. А в новому році додамо до того рівня газовидобутку, який маємо сьогодні, ще десь плюс 500 мільйонів кубічних метрів газу”, – наголосив Глава Уряду.

“Коли ж врахувати, що паралельно ми нарешті починаємо втілювати в життя масштабні заходи з енергозбереження, реально зменшуючи споживання енергоносіїв – в нас фактично буде баланс видобутку енергоносіїв та споживання. А це енергетична незалежність, це розвиток економіки, це конкурентоздатність держави на міжнародних ринках. Це в середньостроковій перспективі дасть нам дуже гарний результат”, – додав Володимир Гройсман.

Премьер-министр Украины Владимир Гройсман обратился ко всем украинцам с сенсационным заявлением! Премьер-министр Украины Владимир Гройсман обратился ко всем украинцам с сенсационным заявлением! Reviewed by віталій on 07:25 Rating: 5