АКТУАЛЬНО

[5]

Депутат зробив гучну заяву щодо мобілізації





Народний депутат України від “Народного фронту” Дмитро Тимчук прокоментував нову хвилю мобілізації, під яку підпадають офіцери запасу, які щойно закінчили військові кафедри вузів, але на службі ще не були. – повідомляєhttp://goruzont.blogspot.com
“По суті ініціатива глави Генштабу Віктора Муженко правильна: потрібно систематизувати інформацію по офіцерам запасу. Але для призову офіцерів запасу поки підстав немає. Систематизація потрібна для того, щоб, в залежності від ситуації в зоні АТО, швидко провести мобілізацію саме офіцерів запасу. Тим більше у нас серйозна проблема нестачі офіцерського ланки. Якщо говорити про правове поле, на сьогоднішній день у нас на строкову службу призиваються тільки солдати-строковики” , – сказав Тимчук.


Він зазначив, що офіцери самі добровільно можуть підписати контракти на службу до лав української армії. Також нардеп додав, що для призову офіцерів запасу потрібне рішення президента та законодавчі документи, який на даний момент немає.


“У нас є офіцери запасу, які закінчили військові кафедри і отримали звання. На даний момент є два варіанти, щоб відправити їх проходити службу. Перший – проведення мобілізації офіцерів запасу, для чого президент як верховний головнокомандувач повинен підписати відповідний наказ. Поки про це не йдеться. Другий варіант – якщо офіцери запасу будуть підписувати контракти на проходження військової служби”, – передає слова нардепа видання “Гордон”.
За словами Тимчука, зараз немає підстав для законного призиву офіцерів .


“Зараз проводиться досить серйозна рекламна кампанія, виділяються гроші з бюджету безпосередньо Генштабу. До того ж, Міністерство оборони отримало можливість збільшити оклади військовослужбовцям. Проте підписання контракту – справа добровільна. Я не бачу законних механізмів, щоб без проведення мобілізації поставити офіцерів запасу в строй”, – підсумував Тимчук.
Депутат зробив гучну заяву щодо мобілізації Депутат зробив гучну заяву щодо мобілізації Reviewed by віталій on 17:01 Rating: 5