АКТУАЛЬНО

[5]

"Росія не буде брати Донбас до свого складу", - Фесенко





В той же час, ні стратегічних, ні тактичних помилок в переговорному процесі по Донбасу в 2016-му з боку України не було

2016-й рік не став для України роком втрачених можливостей щодо повернення окупованих територій на Донбасі, і стратегічних помилок в цьому напрямку вона не робила. Про це голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко заявив на чаті в "Главреді", повідомляють http://patrioty.org.ua

"Таких можливостей не дуже багато. У 2016 році "вдалих моментів" для цього не було взагалі. Ми могли повернути окуповані території на Донбасі тільки на російських умовах. Навряд чи для нас це неприйнятно", — каже політичний експерт.

На мій погляд, ні стратегічних, ні тактичних помилок в переговорному процесі по Донбасу в 2016-му з боку України не було. Навпаки, українська дипломатія у цій сфері стала більш жорсткою і послідовною", — підкреслив політолог.

Коментуючи питання, чи зможе стіна між Україною і "ЛДНР" вирішити проблему окупованого Донбасу і зупинити російську агресію, Володимир Фесенко зазначив: ""Стіна" не вирішує проблему війни і миру. Ми це, зокрема, бачимо на прикладі Ізраїлю і Палестини".

"І Росія не буде брати Донбас в свій склад, але і нам його віддавати не буде. Вона буде використовувати Донбас як інструмент конфліктного тиску на Україну. Боюся, що в цьому плані Росія ще не скоро заспокоїться", — підсумував він.
"Росія не буде брати Донбас до свого складу", - Фесенко "Росія не буде брати Донбас до свого складу", - Фесенко Reviewed by віталій on 11:57 Rating: 5