АКТУАЛЬНО

[5]

Останній “ніж” від Обами? Литва надала Україні таку жадану новітню летальну зброю США





Те, що найпослідовніший союзник України в НАТО відвантажив нашій державі солідну партію озброєнь для зміцнення ЗСУ, Патріоти України вже писали. Наразі ЗМІ повідомляють, що серед відправленого ще радянського озброєння є такок і 18 одиниць протитанкових систем Javelin, з котрими наші воїни вже вміють управлятись після низки навчань з колегами по Північно-атлантичному блоку.   передає      zvistka.net

З’явилася нова інформація про постачання в Україну озброєнь, яка стала доступна тільки зараз. За повідомленнями ЗМІ Україна отримала від Литви 150 тонн боєприпасів, протиракетні комплекси “Джевелін” (18 одиниць), а також 146 одиниць летального зброї.

Сценарій за яким США поставлять критичне озброєння задля протидії повномасштабному вторгненню Росії в України через треті країни давно обговорювався в експертному середовищі як най вірогідніший. Таким чином адміністрація Обами не порушувала б досягнуті з Кремлем домовленості у 2014-15 роках по стримуванню ескалації бойових дій на Сході України (непостачання Україні летальної зброї в обмін на зупинку російської інтервенції). Можливо це стало останнім подарунком від 44-го президента США.

Серед нових зразків озброєнь крім «вбивці танків» Javelin Литва також переправила бельгійських великокаліберних кулеметів.

Поставлене було взято на баланс ЗСУ та направлено на Донбас як протидія терористам і російським військовим. ЗМІ також повідомляють, що Україна отримувала озброєння в якості західної допомоги від поважного товариства союзників, яка включає 18 країн. Всі вони представляють військовий альянс НАТО і беруть участь в підготовці українських солдатів силами західних військових інструкторів.
Останній “ніж” від Обами? Литва надала Україні таку жадану новітню летальну зброю США Останній “ніж” від Обами? Литва надала Україні таку жадану новітню летальну зброю США Reviewed by віталій on 20:48 Rating: 5